Piletina u umaku od kikirikija

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Piletina u umaku od kikirikija
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od kikirikija.

Ako još niste probali piletinu u kombinaciji s okusom nekog od orašastih plodova, krajnji je čas da to učinite. Blagi okus piletine savršena je podloga za umak na bazi kikirikija i vjerujemo da ćete ovo jelo isprobati više od jedan put!

Piletina u umaku od kikirikija - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od kikirikija. - pile ((cca 1,3 kg)), lovorov list (3 lovorova lista), rajčica (sjeckane), koncentrat rajčice, luk (u granulama), maslac od kikirikija, sol i papar, Pile operemo i ocijedimo, odstranimo kožu i narežemo na 8 dijelova. ; Ovako pripremljenu piletinu stavimo u lonac s vrelom vodom, posolimo, dodamo lovorove listove i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo, po prilici, 25 minuta. ; Zatim piletinu izvadimo, a u loncu sačuvamo 250 ml juhe od kuhanja. ; U lonac s juhom dodamo sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, promiješamo sastojke, dodamo luk u granulama, malo posolimo i popaprimo bijelim paprom, upalimo vatru, sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo 5-6 minuta. ; Zatim u umak postepeno umiješamo maslac od kikirikija, vratimo kuhane komade piletine, prekrijemo ih umakom, poklopimo i na sasvim laganoj vatri kuhamo još 5 minuta. ; Gotovo jelo složimo na prikladne tanjure, po želji prelijemo umakom i uz njih poslužimo kuhanu rižu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Pile operemo i ocijedimo, odstranimo kožu i narežemo na 8 dijelova.
 2. Ovako pripremljenu piletinu stavimo u lonac s vrelom vodom, posolimo, dodamo lovorove listove i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo, po prilici, 25 minuta.
 3. Zatim piletinu izvadimo, a u loncu sačuvamo 250 ml juhe od kuhanja.
 4. U lonac s juhom dodamo sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, promiješamo sastojke, dodamo luk u granulama, malo posolimo i popaprimo bijelim paprom, upalimo vatru, sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo 5-6 minuta.
 5. Zatim u umak postepeno umiješamo maslac od kikirikija, vratimo kuhane komade piletine, prekrijemo ih umakom, poklopimo i na sasvim laganoj vatri kuhamo još 5 minuta.
 6. Gotovo jelo složimo na prikladne tanjure, po želji prelijemo umakom i uz njih poslužimo kuhanu rižu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.54
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: