- Fina Malinić
- 45 min
- 2 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina u umaku od vrhnja za kuhanje – – pileća prsa (bez kostiju i kože), maslinovo ulje, sol i papar, maslac, češnjak, curry, vrhnje za kuhanje, ribani parmezan, svježi peršin (za dekoraciju), Piletinu narežite na manje komadiće, dodajte papar i sol i ostale začine po želji.
U tavu stavite malo ulja i prepržite piletinu dok ne poprimi zlatno-žutu boju.
Kad je piletina gotova, izvadite ju i stavite sa strane.; U tavi na kojoj se pržila piletina dodajte maslac, kad se otopio na njega istisnite češnjak. Malo prepržite, ali pazite da ne zagori kako češnjak ne bi postao gorak. U tavu dodajte vrhnje za kuhanje i malo ribanog parmezana i curry.
; Pričekajte dok se umak ne zgusne, zatim u njega vratite piletinu i sve skupa kuhajte dok ne zgotovi. ; Umak možete servirati uz kuhani krumpir, rižu ili tjesteninu.; –
Piletina u umaku od vrhnja za kuhanje Popularnost: | Votes: 4 Rating: 4.25 You: Rate this recipe! |
Upute po koracima:
- Piletinu narežite na manje komadiće, dodajte papar i sol i ostale začine po želji.
U tavu stavite malo ulja i prepržite piletinu dok ne poprimi zlatno-žutu boju.
Kad je piletina gotova, izvadite ju i stavite sa strane.
- U tavi na kojoj se pržila piletina dodajte maslac, kad se otopio na njega istisnite češnjak. Malo prepržite, ali pazite da ne zagori kako češnjak ne bi postao gorak. U tavu dodajte vrhnje za kuhanje i malo ribanog parmezana i curry.
- Pričekajte dok se umak ne zgusne, zatim u njega vratite piletinu i sve skupa kuhajte dok ne zgotovi.
- Umak možete servirati uz kuhani krumpir, rižu ili tjesteninu.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 4 Rating: 4.25 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
bijelo meso u vrhnju za kuhanje koji prilog, vrhnje za kuhinje piletina, Pileća prsa vrhnje za kuhanje, piletina na saft sa vrhnjem, piletina s vrhnjem, piletina sa brhnjem za kuhanje, vrhnje za kuhanje priprema,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
File riječne ribe u hrskavoj košuljici od krumpira
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Krem juha od šparoga
Votes: 30
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Cesarova salata od jaja, kruha i cikorije
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Pureći bataci iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Ciganski gulaš
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Krem juha od tikvica
Votes: 58
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Zabaione sa sladoledom od vanilije
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Rižoto s malvazijom i bijelim tartufom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)