- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom. – krumpir, češnjak, maslac, vrhnje za kuhanje, mladi luk, sol, Režnjeve češnjaka očistimo, krumpir ogulimo i narežemo ga na kockice, a mladi luk na kolutiće. ; Narezani krumpir i očišćeni češnjak stavimo u lonac s hladnom i posoljenom vodom i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim krumpir i češnjak ocijedimo, a u ugrijanu tavicu stavimo maslac, ulijemo vrhnje za kuhanje i kad zavri kuhamo 1-2 minute. ; Potom krumpir i češnjak premjestimo u zdjelu, prelijemo ih mješavinom maslaca i vrhnja, posolimo i drobilicom za pire ili vilicom izradimo grubi pire. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo narezanim mladim lukom i poslužimo.
; – Češnjak i krumpir skuhati, od njih napraviti pire uz dodatak vrhnja za kuhanje, umiješati sjeckani mladi luk i ovaj neobičan ali jako ukusan pire je spreman za posluživanje. Uživajte!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom. – krumpir, češnjak, maslac, vrhnje za kuhanje, mladi luk, sol, Režnjeve češnjaka očistimo, krumpir ogulimo i narežemo ga na kockice, a mladi luk na kolutiće. ; Narezani krumpir i očišćeni češnjak stavimo u lonac s hladnom i posoljenom vodom i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim krumpir i češnjak ocijedimo, a u ugrijanu tavicu stavimo maslac, ulijemo vrhnje za kuhanje i kad zavri kuhamo 1-2 minute. ; Potom krumpir i češnjak premjestimo u zdjelu, prelijemo ih mješavinom maslaca i vrhnja, posolimo i drobilicom za pire ili vilicom izradimo grubi pire. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo narezanim mladim lukom i poslužimo.
; -</div>
Pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom.
Češnjak i krumpir skuhati, od njih napraviti pire uz dodatak vrhnja za kuhanje, umiješati sjeckani mladi luk i ovaj neobičan ali jako ukusan pire je spreman za posluživanje. Uživajte!
Pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom. - krumpir, češnjak, maslac, vrhnje za kuhanje, mladi luk, sol, Režnjeve češnjaka očistimo, krumpir ogulimo i narežemo ga na kockice, a mladi luk na kolutiće. ; Narezani krumpir i očišćeni češnjak stavimo u lonac s hladnom i posoljenom vodom i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim krumpir i češnjak ocijedimo, a u ugrijanu tavicu stavimo maslac, ulijemo vrhnje za kuhanje i kad zavri kuhamo 1-2 minute. ; Potom krumpir i češnjak premjestimo u zdjelu, prelijemo ih mješavinom maslaca i vrhnja, posolimo i drobilicom za pire ili vilicom izradimo grubi pire. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo narezanim mladim lukom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Režnjeve češnjaka očistimo, krumpir ogulimo i narežemo ga na kockice, a mladi luk na kolutiće.
- Narezani krumpir i očišćeni češnjak stavimo u lonac s hladnom i posoljenom vodom i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri 20-ak minuta.
- Zatim krumpir i češnjak ocijedimo, a u ugrijanu tavicu stavimo maslac, ulijemo vrhnje za kuhanje i kad zavri kuhamo 1-2 minute.
- Potom krumpir i češnjak premjestimo u zdjelu, prelijemo ih mješavinom maslaca i vrhnja, posolimo i drobilicom za pire ili vilicom izradimo grubi pire.
- Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo narezanim mladim lukom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 45 Rating: 4.69 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
pire krumpir s kapulom,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Vijetnamska juha od svinjetine i povrća
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Fritata s piletinom i špinatom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Juha od bundeve s jabukama i kokosovim mlijekom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tjestenina s celerom, paprikom i pancetom iz pećnice
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Široki rezanci s crnilom od sipe i umakom od lososa
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Knedle s mljevenim mesom
Votes: 29
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Povrće kuhano na "nishime" način
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)