- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pljeskavica punjena feta sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu punjenu feta sirom. – mljevena svinjetina, mljevena junetina, luk, feferoni, sir feta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Sir sitno izmrvimo, a luk i feferon nasjeckamo. ; U zdjelu s mesom dodamo luk i feferon, začinomo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Na radnu površinu stavimo prozirnu kuhinjsku foljiu i pokapamo je uljem. ; Od mesne smjese oblikujemo kuglu (cca. 200 g), stavimo ju na jednu stranu prozirne folije, a drugom je stranom prekrijemo. ; Ravnom daskom za rezanje pritisnemo prekrivenu mesnu kuglu dok ne dobijemo plosnatu pljeskavicu željene debljine. ; Zatim pljeskavicu otkrijemo, nadjenemo mrvljenim sirom, preklopimo i utisnemo rubove te ju stavimo peći na ugrijanu i uljem premazanu gril tavu. ; Nakon 6-7 minuta pljeskavicu okrenemo i pečemo ju još toliko. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Svaki muškarac koji imalo drži do sebe reći će da je majstor roštilja i sigurno je njegov recept za pljeskavice najbolji, jer stavi malo ovoga, malo onoga itd. Međutim opće je poznato da su jednostavne stvari i najbolje, te da je manje više, pa tako i ova naša pljeskavica potvrđuje ta pravila. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pljeskavica punjena feta sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu punjenu feta sirom. – mljevena svinjetina, mljevena junetina, luk, feferoni, sir feta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Sir sitno izmrvimo, a luk i feferon nasjeckamo. ; U zdjelu s mesom dodamo luk i feferon, začinomo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Na radnu površinu stavimo prozirnu kuhinjsku foljiu i pokapamo je uljem. ; Od mesne smjese oblikujemo kuglu (cca. 200 g), stavimo ju na jednu stranu prozirne folije, a drugom je stranom prekrijemo. ; Ravnom daskom za rezanje pritisnemo prekrivenu mesnu kuglu dok ne dobijemo plosnatu pljeskavicu željene debljine. ; Zatim pljeskavicu otkrijemo, nadjenemo mrvljenim sirom, preklopimo i utisnemo rubove te ju stavimo peći na ugrijanu i uljem premazanu gril tavu. ; Nakon 6-7 minuta pljeskavicu okrenemo i pečemo ju još toliko. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Pljeskavica punjena feta sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu punjenu feta sirom.
Svaki muškarac koji imalo drži do sebe reći će da je majstor roštilja i sigurno je njegov recept za pljeskavice najbolji, jer stavi malo ovoga, malo onoga itd. Međutim opće je poznato da su jednostavne stvari i najbolje, te da je manje više, pa tako i ova naša pljeskavica potvrđuje ta pravila. Dobar tek!
Pljeskavica punjena feta sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu punjenu feta sirom. - mljevena svinjetina, mljevena junetina, luk, feferoni, sir feta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Sir sitno izmrvimo, a luk i feferon nasjeckamo. ; U zdjelu s mesom dodamo luk i feferon, začinomo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Na radnu površinu stavimo prozirnu kuhinjsku foljiu i pokapamo je uljem. ; Od mesne smjese oblikujemo kuglu (cca. 200 g), stavimo ju na jednu stranu prozirne folije, a drugom je stranom prekrijemo. ; Ravnom daskom za rezanje pritisnemo prekrivenu mesnu kuglu dok ne dobijemo plosnatu pljeskavicu željene debljine. ; Zatim pljeskavicu otkrijemo, nadjenemo mrvljenim sirom, preklopimo i utisnemo rubove te ju stavimo peći na ugrijanu i uljem premazanu gril tavu. ; Nakon 6-7 minuta pljeskavicu okrenemo i pečemo ju još toliko. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Sir sitno izmrvimo, a luk i feferon nasjeckamo.
- U zdjelu s mesom dodamo luk i feferon, začinomo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu.
- Na radnu površinu stavimo prozirnu kuhinjsku foljiu i pokapamo je uljem.
- Od mesne smjese oblikujemo kuglu (cca. 200 g), stavimo ju na jednu stranu prozirne folije, a drugom je stranom prekrijemo.
- Ravnom daskom za rezanje pritisnemo prekrivenu mesnu kuglu dok ne dobijemo plosnatu pljeskavicu željene debljine.
- Zatim pljeskavicu otkrijemo, nadjenemo mrvljenim sirom, preklopimo i utisnemo rubove te ju stavimo peći na ugrijanu i uljem premazanu gril tavu.
- Nakon 6-7 minuta pljeskavicu okrenemo i pečemo ju još toliko.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 49 Rating: 4.63 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:40minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
pljeskavice sa sirom, pljeskavica sa sirom, punjena pljeskavica, punjene pljeskavice, punjene pljeskavice sa sirom, pljeskavice punjene sirom, punjena pljeskavica sa sirom, pljeskavica punjena sirom, Punjene pljeskavice sa svježim sirom,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
File riječne ribe u hrskavoj košuljici od krumpira
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Krem juha od šparoga
Votes: 30
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Cesarova salata od jaja, kruha i cikorije
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Miješano prženo voće u tempura tijestu
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Školjkice od lisnatog tijesta s nadjevom od sira i kupusa
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Gratinirana tjestenina sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hrskava piletina s mladim lukom i umakom od limuna
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)