- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pljeskavica punjena feta sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu punjenu feta sirom. – mljevena svinjetina, mljevena junetina, luk, feferoni, sir feta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Sir sitno izmrvimo, a luk i feferon nasjeckamo. ; U zdjelu s mesom dodamo luk i feferon, začinomo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Na radnu površinu stavimo prozirnu kuhinjsku foljiu i pokapamo je uljem. ; Od mesne smjese oblikujemo kuglu (cca. 200 g), stavimo ju na jednu stranu prozirne folije, a drugom je stranom prekrijemo. ; Ravnom daskom za rezanje pritisnemo prekrivenu mesnu kuglu dok ne dobijemo plosnatu pljeskavicu željene debljine. ; Zatim pljeskavicu otkrijemo, nadjenemo mrvljenim sirom, preklopimo i utisnemo rubove te ju stavimo peći na ugrijanu i uljem premazanu gril tavu. ; Nakon 6-7 minuta pljeskavicu okrenemo i pečemo ju još toliko. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Svaki muškarac koji imalo drži do sebe reći će da je majstor roštilja i sigurno je njegov recept za pljeskavice najbolji, jer stavi malo ovoga, malo onoga itd. Međutim opće je poznato da su jednostavne stvari i najbolje, te da je manje više, pa tako i ova naša pljeskavica potvrđuje ta pravila. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pljeskavica punjena feta sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu punjenu feta sirom. – mljevena svinjetina, mljevena junetina, luk, feferoni, sir feta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Sir sitno izmrvimo, a luk i feferon nasjeckamo. ; U zdjelu s mesom dodamo luk i feferon, začinomo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Na radnu površinu stavimo prozirnu kuhinjsku foljiu i pokapamo je uljem. ; Od mesne smjese oblikujemo kuglu (cca. 200 g), stavimo ju na jednu stranu prozirne folije, a drugom je stranom prekrijemo. ; Ravnom daskom za rezanje pritisnemo prekrivenu mesnu kuglu dok ne dobijemo plosnatu pljeskavicu željene debljine. ; Zatim pljeskavicu otkrijemo, nadjenemo mrvljenim sirom, preklopimo i utisnemo rubove te ju stavimo peći na ugrijanu i uljem premazanu gril tavu. ; Nakon 6-7 minuta pljeskavicu okrenemo i pečemo ju još toliko. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Pljeskavica punjena feta sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu punjenu feta sirom.
Svaki muškarac koji imalo drži do sebe reći će da je majstor roštilja i sigurno je njegov recept za pljeskavice najbolji, jer stavi malo ovoga, malo onoga itd. Međutim opće je poznato da su jednostavne stvari i najbolje, te da je manje više, pa tako i ova naša pljeskavica potvrđuje ta pravila. Dobar tek!
Pljeskavica punjena feta sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu punjenu feta sirom. - mljevena svinjetina, mljevena junetina, luk, feferoni, sir feta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Sir sitno izmrvimo, a luk i feferon nasjeckamo. ; U zdjelu s mesom dodamo luk i feferon, začinomo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Na radnu površinu stavimo prozirnu kuhinjsku foljiu i pokapamo je uljem. ; Od mesne smjese oblikujemo kuglu (cca. 200 g), stavimo ju na jednu stranu prozirne folije, a drugom je stranom prekrijemo. ; Ravnom daskom za rezanje pritisnemo prekrivenu mesnu kuglu dok ne dobijemo plosnatu pljeskavicu željene debljine. ; Zatim pljeskavicu otkrijemo, nadjenemo mrvljenim sirom, preklopimo i utisnemo rubove te ju stavimo peći na ugrijanu i uljem premazanu gril tavu. ; Nakon 6-7 minuta pljeskavicu okrenemo i pečemo ju još toliko. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Sir sitno izmrvimo, a luk i feferon nasjeckamo.
- U zdjelu s mesom dodamo luk i feferon, začinomo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu.
- Na radnu površinu stavimo prozirnu kuhinjsku foljiu i pokapamo je uljem.
- Od mesne smjese oblikujemo kuglu (cca. 200 g), stavimo ju na jednu stranu prozirne folije, a drugom je stranom prekrijemo.
- Ravnom daskom za rezanje pritisnemo prekrivenu mesnu kuglu dok ne dobijemo plosnatu pljeskavicu željene debljine.
- Zatim pljeskavicu otkrijemo, nadjenemo mrvljenim sirom, preklopimo i utisnemo rubove te ju stavimo peći na ugrijanu i uljem premazanu gril tavu.
- Nakon 6-7 minuta pljeskavicu okrenemo i pečemo ju još toliko.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.68
You: 4
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
pljeskavice sa sirom, pljeskavica sa sirom, punjena pljeskavica, punjene pljeskavice, punjene pljeskavice sa sirom, pljeskavice punjene sirom, punjena pljeskavica sa sirom, pljeskavica punjena sirom, pljeskavice punjene sirom iz rerne,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Odresci tune na salati s narančom
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Juneća pisanica s mozzarellom i kaduljom
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Shiitake u foliji iz pećnice
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)