- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pohani riblji štapići – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane riblje štapiće. – bijela riba, jaje, mlijeko, kukuruzna krupica, glatko brašno, peršin ((list)), ulje, sol i papar, Riblje filete očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na trakice širine do jednog i pol centimetra, začinimo ih solju i paprom, te stavimo kratko na stranu. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo mlijeko, kukuruznu krupicu, te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim, stalno miješajući pjenjačom, umiješamo glatko brašno postupno ga dodajući i pazeći da ne ostanu grudice. Gotovu smjesu rijetkog tijesta poklopimo i stavimo kratko na stranu. ; U tavi ugrijemo ulje, dodamo cijele listove peršina i pržimo ih dok ne počnu pucketati. Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Riblje štapiće umočimo u rijetko tijesto i stavimo pržiti u duboku masnoću. ; Tijekom prženja ih okrećemo, a kada dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; – Znamo da se riba može kuhati, peći, pržiti i to smo sve uglavnom probali. No, ukoliko upotrijebite malo mašte napraviti ćete zaista zanimljivo jelo s ribom, poznatog okusa, a opet drugačije.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pohani riblji štapići – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane riblje štapiće. – bijela riba, jaje, mlijeko, kukuruzna krupica, glatko brašno, peršin ((list)), ulje, sol i papar, Riblje filete očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na trakice širine do jednog i pol centimetra, začinimo ih solju i paprom, te stavimo kratko na stranu. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo mlijeko, kukuruznu krupicu, te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim, stalno miješajući pjenjačom, umiješamo glatko brašno postupno ga dodajući i pazeći da ne ostanu grudice. Gotovu smjesu rijetkog tijesta poklopimo i stavimo kratko na stranu. ; U tavi ugrijemo ulje, dodamo cijele listove peršina i pržimo ih dok ne počnu pucketati. Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Riblje štapiće umočimo u rijetko tijesto i stavimo pržiti u duboku masnoću. ; Tijekom prženja ih okrećemo, a kada dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; -</div>
Pohani riblji štapići
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane riblje štapiće.
Znamo da se riba može kuhati, peći, pržiti i to smo sve uglavnom probali. No, ukoliko upotrijebite malo mašte napraviti ćete zaista zanimljivo jelo s ribom, poznatog okusa, a opet drugačije.
Pohani riblji štapići - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane riblje štapiće. - bijela riba, jaje, mlijeko, kukuruzna krupica, glatko brašno, peršin ((list)), ulje, sol i papar, Riblje filete očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na trakice širine do jednog i pol centimetra, začinimo ih solju i paprom, te stavimo kratko na stranu. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo mlijeko, kukuruznu krupicu, te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim, stalno miješajući pjenjačom, umiješamo glatko brašno postupno ga dodajući i pazeći da ne ostanu grudice. Gotovu smjesu rijetkog tijesta poklopimo i stavimo kratko na stranu. ; U tavi ugrijemo ulje, dodamo cijele listove peršina i pržimo ih dok ne počnu pucketati. Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Riblje štapiće umočimo u rijetko tijesto i stavimo pržiti u duboku masnoću. ; Tijekom prženja ih okrećemo, a kada dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Riblje filete očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na trakice širine do jednog i pol centimetra, začinimo ih solju i paprom, te stavimo kratko na stranu.
- U zdjeli umutimo jaja, dodamo mlijeko, kukuruznu krupicu, te pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Zatim, stalno miješajući pjenjačom, umiješamo glatko brašno postupno ga dodajući i pazeći da ne ostanu grudice. Gotovu smjesu rijetkog tijesta poklopimo i stavimo kratko na stranu.
- U tavi ugrijemo ulje, dodamo cijele listove peršina i pržimo ih dok ne počnu pucketati. Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
- Riblje štapiće umočimo u rijetko tijesto i stavimo pržiti u duboku masnoću.
- Tijekom prženja ih okrećemo, a kada dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 26 Rating: 4.69 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:40minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
riblji stapici, surimi štapići pohani,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Hobotnica iz pećnice s mladim krumpirom
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Slani kolač od srdela
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Torta za zaljubljene
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
100 min
Almo Čatlak
Kosani odresci od slatkovodne ribe
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Ivana Vukmanić
Nabujak s rižom, rajčicama i sirom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Vinaigrette
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
10 min
Francuski začin
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Srneći odrezak s gljivama
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)