Pohani svinjski odrezak s umakom od smeđih šampinjona – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane svinjske odreske s umakom od smeđih šampinjona. – šampinjoni (smeđi), svinjski odrezak, glatko brašno, jaje, krušne mrvice, luk, češnjak, bijelo vino (suho), koncentrat rajčice (ili kečap), šećer, povrtni temeljac, vrhnje za kuhanje, sol, papar (svježe mljeveni), Narezani luk stavimo u tavu na masnoću, malo ga posolimo i lagano pržimo. ; Zatim u čistu zdjelu umutimo jaja i malo ih posolimo. Sada odreske redom uvaljamo u glatko brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u krušne mrvice. ; Panirane svinjske odreske sada stavljamo pržiti u tavu na vruće ulje i pržimo ih sa svake strane do zlatno žute boje. ; Sada u tavu, na luk ulijemo suho bijelo vino, malo povrtnog temeljca i pričekamo da tekućina na pola ispari. Za to vrijeme očistimo šampinjone i narežemo ih na osmine, a u međuvremenu okrenemo meso. ; Sada u tavu, na reduciranu tekućinu dodamo koncentrat rajčice i miješamo dok se potpuno ne stopi s lukom. ; Zatim na rajčicu dodamo na listiće narezan češnjak, šećer i šampinjone, pa sastojke dobro promiješamo i pirjamo dalje. Nakon desetak minuta meso izvadimo na kuhinjski papir kako bi upio višak masnoće. ; Umak sada još malo posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje, nježno izmiješamo i pričekamo da još jednom lagano prokuha. ; Nakon 2-3 minute umak je gotov i jelo možemo poslužiti. Na tanjure za posluživanje stavimo jedan do dva odreska, prelijemo ih umakom od šampinjona i po želji ukrasimo s malo svježeg zelenog peršina. ; –
Pohani svinjski odrezak s umakom od smeđih šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane svinjske odreske s umakom od smeđih šampinjona.
Narezani luk stavimo u tavu na masnoću, malo ga posolimo i lagano pržimo.
Zatim u čistu zdjelu umutimo jaja i malo ih posolimo. Sada odreske redom uvaljamo u glatko brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
Panirane svinjske odreske sada stavljamo pržiti u tavu na vruće ulje i pržimo ih sa svake strane do zlatno žute boje.
Sada u tavu, na luk ulijemo suho bijelo vino, malo povrtnog temeljca i pričekamo da tekućina na pola ispari. Za to vrijeme očistimo šampinjone i narežemo ih na osmine, a u međuvremenu okrenemo meso.
Sada u tavu, na reduciranu tekućinu dodamo koncentrat rajčice i miješamo dok se potpuno ne stopi s lukom.
Zatim na rajčicu dodamo na listiće narezan češnjak, šećer i šampinjone, pa sastojke dobro promiješamo i pirjamo dalje. Nakon desetak minuta meso izvadimo na kuhinjski papir kako bi upio višak masnoće.
Umak sada još malo posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje, nježno izmiješamo i pričekamo da još jednom lagano prokuha.
Nakon 2-3 minute umak je gotov i jelo možemo poslužiti. Na tanjure za posluživanje stavimo jedan do dva odreska, prelijemo ih umakom od šampinjona i po želji ukrasimo s malo svježeg zelenog peršina.