Praline od marcipana i bijele čokolade

 • 60 min
 • 6 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži mlijeko, nema mesa
Praline od marcipana i bijele čokolade
U našem video receptu saznajte kako pripremiti praline od marcipana i bijele čokolade.

Ovaj fini desert sa srcem od marcipana na jedan je način vjerniji nazivu "praline" od raznih drugih punjenih čokoladnih bombona. Naime, originalne praline iz Francuske podrazumijevaju bademe ili lješnjake obložene karameliziranim šećerom, a ove praline sadrže marcipan, koji nije ništa drugo nego - pasta od badema.

Praline od marcipana i bijele čokolade - U našem video receptu saznajte kako pripremiti praline od marcipana i bijele čokolade. - bijela čokolada, marcipan, aroma naranče, slatko vrhnje, Marcipan nožem razrežemo na jednake komadiće težine 16-17 g. Zatim svaki komadić između dlanova, isprva čvrstim, a zatim nježnijim kružnim pokretima oblikujemo u jednake kuglice. ; U zdjelu na pari dodamo izlomljene komadiće bijele čokolade i miješamo dok se čokolada ne rastopi i ne postane glatka. ; Maknemo je sa pare, dodamo zagrijano slatko vrhnje, dobro izmiješamo i dalje miješamo dok ne dobijemo glatku sjajnu mješavinu (ganache). ; Kuglice marcipana jednu po jednu uronimo u ganache da se oblože, pa ih prebacimo na žičanu rešetku i kratko valjamo nekoliko puta kako bi svaka dobila bodljikav izgled. ; Ostavimo ih na rešetki dok im se površina ne učvrsti, pa ih pojedinačno prebacimo u papirnate kalupe (čašice).; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Marcipan nožem razrežemo na jednake komadiće težine 16-17 g. Zatim svaki komadić između dlanova, isprva čvrstim, a zatim nježnijim kružnim pokretima oblikujemo u jednake kuglice.
 2. U zdjelu na pari dodamo izlomljene komadiće bijele čokolade i miješamo dok se čokolada ne rastopi i ne postane glatka.
 3. Maknemo je sa pare, dodamo zagrijano slatko vrhnje, dobro izmiješamo i dalje miješamo dok ne dobijemo glatku sjajnu mješavinu (ganache).
 4. Kuglice marcipana jednu po jednu uronimo u ganache da se oblože, pa ih prebacimo na žičanu rešetku i kratko valjamo nekoliko puta kako bi svaka dobila bodljikav izgled.
 5. Ostavimo ih na rešetki dok im se površina ne učvrsti, pa ih pojedinačno prebacimo u papirnate kalupe (čašice).
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 53
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: