Prženi krumpir s kobasicama i sušenim rajčicama

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Prženi krumpir s kobasicama i sušenim rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti prženi krumpir s kobasicama i sušenim rajčicama.

Mnogi su od nas odrasli na prženim krumpirićima i svakome je baš njegova mama pripremala najbolje. Kod susjeda je isto bilo OK, ali oni domaći su ipak bili posebni... Ovo što Vam danas predlažemo nadogradnja je te uspomene iz djetinjstva. Pogledajte i uvjerite se sami.

Prženi krumpir s kobasicama i sušenim rajčicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti prženi krumpir s kobasicama i sušenim rajčicama. - krumpir, kobasica (kranjskih), luk, sušena rajčica, mljevena crvena paprika, peršin (sjeckanog), ulje, sol i papar, Prije svega krumpir smo skuhali i ogulili, a sušenu rajčicu stavili u zdjelicu s vodom da omekša, ocijedili i narezali na trakice. ; U tavi ugrijemo 3 žlice ulja, dodamo kranjske kobasice narezane na kolutiće, pripremljenu sušenu rajčicu, te pržimo 3-4 minute. Pržene kobasice i rajčicu izvadimo na stranu na toplo. ; U tavu ulijemo još malo ulja, dodamo luk narezan na kolutiće, mljevenu crvenu papriku, sjeckani peršin, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok luk ne postane staklast. Gotov luk izvadimo iz tave, na kobasice. ; U zasebnoj tavi ugrijemo 3-4 žlice ulja, dodamo oguljen krumpir narezan na ploške debljine pola centimetara, te ga pržimo često okrećući, dok ne dobije lijepu zlatno žutu boju. ; Zatim dodamo pržene kobasice i luk, začinimo solju i paprom po želji, sve zajedno nježno izmiješamo i kada se sastojci ugriju jelo možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega krumpir smo skuhali i ogulili, a sušenu rajčicu stavili u zdjelicu s vodom da omekša, ocijedili i narezali na trakice.
 2. U tavi ugrijemo 3 žlice ulja, dodamo kranjske kobasice narezane na kolutiće, pripremljenu sušenu rajčicu, te pržimo 3-4 minute. Pržene kobasice i rajčicu izvadimo na stranu na toplo.
 3. U tavu ulijemo još malo ulja, dodamo luk narezan na kolutiće, mljevenu crvenu papriku, sjeckani peršin, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok luk ne postane staklast. Gotov luk izvadimo iz tave, na kobasice.
 4. U zasebnoj tavi ugrijemo 3-4 žlice ulja, dodamo oguljen krumpir narezan na ploške debljine pola centimetara, te ga pržimo često okrećući, dok ne dobije lijepu zlatno žutu boju.
 5. Zatim dodamo pržene kobasice i luk, začinimo solju i paprom po želji, sve zajedno nježno izmiješamo i kada se sastojci ugriju jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 24
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: