Pšenični gris s kompotom od sušenog voća

 • 30 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Pšenični gris s kompotom od sušenog voća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pšenični gris s kompotom od sušenog voća.

UPOZORENJE: ovaj gris je ukusan!!! Ako se na spomen riječi gris naježite sjetivši se one bezukusne bijele kaše koju ste možda morali jesti u školi ili vrtiću, nemojte odustati od priprave ovog slasnog deserta. Jer on nema nikakve veze s prije spomenutim "kulinarskim uratkom". Ovaj desert je kremast, slastan, aromatičan, prepun okusa i vrijedan svog truda potrebnog da bi se pripremio.

Pšenični gris s kompotom od sušenog voća - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pšenični gris s kompotom od sušenog voća. - gris, suho voće (miješanog), grožðice, mlijeko, jaje, maslac, šećer, vanilin šećer, vinjak, sol, sirup od borovnice, Grožđice i sušeno voće odvojeno namočimo u mlaku vodu i pustimo oko 2 sata da omekša.; Stavimo mlijeko da zavrije i zatim uz stalno miješanje dodajemo gris. Začinimo solju i miješajući kuhamo na laganoj vatri otprilike 8 minuta. ; U posebnoj zdjelici pomiješamo žumanjke, maslac, šećer i ocijeđene grožđice te umiješamo u gris. ; Bjelanjke istučemo u tvrdi snijeg i također umiješamo u gris koji prelijemo u posudice koje smo prethodno namočili u hladnu vodu.; U tavicu stavimo sok od jabuke da zavrije, dodamo vanilin šećer, ocijeđeno suho voće i kuhamo 20 minuta. Po želji začinimo šećerom i vinjakom. ; Gris istresemo na plitke tanjure i preko njega prelijemo umak od suhog voća. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Grožđice i sušeno voće odvojeno namočimo u mlaku vodu i pustimo oko 2 sata da omekša.
 2. Stavimo mlijeko da zavrije i zatim uz stalno miješanje dodajemo gris. Začinimo solju i miješajući kuhamo na laganoj vatri otprilike 8 minuta.
 3. U posebnoj zdjelici pomiješamo žumanjke, maslac, šećer i ocijeđene grožđice te umiješamo u gris.
 4. Bjelanjke istučemo u tvrdi snijeg i također umiješamo u gris koji prelijemo u posudice koje smo prethodno namočili u hladnu vodu.
 5. U tavicu stavimo sok od jabuke da zavrije, dodamo vanilin šećer, ocijeđeno suho voće i kuhamo 20 minuta. Po želji začinimo šećerom i vinjakom.
 6. Gris istresemo na plitke tanjure i preko njega prelijemo umak od suhog voća.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 34
Rating: 4.47
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: