- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Punjene jadranske lignje – Saznajte kako pripremiti punjene jadranske lignje u našem video receptu. – lignje (svježe), češnjak, blitva, krumpir, paprika (svježa), peršin (sjeckanog), ružmarin, maslinovo ulje, sol i papar, Lignje očistimo bez da im skinemo glavu. ; Krumpire ogulimo i operemo. Jedan krumpir narežemo na sitne kockice, ostali na ploške debljine pola centimetra. Svježu crvenu papriku očistimo i narežemo na kockice. Blitvu očistimo i operemo pod mlazom vode. ; U lonac u hladnu i posoljenu vodu stavimo kuhati na sitne kockice narezan krumpir, kuhamo nekoliko minuta pa u istu vodu na nekoliko trenutaka dodamo na trakice narezanu blitvu. Sve zajedno procijedimo i prebacimo u čistu zdjelu. ; Zatim dodamo očišćene repiće kozica, jednu žlicu sjeckanog peršina, sol, papar te sve zajedno lagano izmiješamo. ; Dobivenom smjesom punimo lignje, čačkalicom iza glave zatvaramo otvor te ih polažemo u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu. ; U zdjelu dodamo krumpir narezan na ploške, svježu crvenu papriku, žlicu sjeckanog peršina i nekoliko listića ružmarina. Začinimo solju i paprom i prebacimo u vatrostalnu posudu sa lignjama. ; Sve zajedno prelijemo maslinovim uljem i stavimo peči u zagrijanu pećnicu na 180°C otprilike 45 minuta. ; Tijekom pečenja se jednom ili dva puta malo promiješaju odnosno okrenu.; – Nema na svijetu finije lignje od jadranske lignje. Možete ju prepržiti na tavi na malo maslinovog ulja, i to je već dovoljno da vam nepce zaigra. A ukoliko želite bogatiji objed koji objedinjuje prilog i malo zdravog povrća, onda pripremite punjene lignje. Blitvu tako i tako mnogi jedu kao prilog morskim jelima, a ovako će vam se ona sama naći u svakom zalogaju. Krumpiri pak u sebe upiju fine arome i sokove i gotovo se tope u ustima.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Punjene jadranske lignje – Saznajte kako pripremiti punjene jadranske lignje u našem video receptu. – lignje (svježe), češnjak, blitva, krumpir, paprika (svježa), peršin (sjeckanog), ružmarin, maslinovo ulje, sol i papar, Lignje očistimo bez da im skinemo glavu. ; Krumpire ogulimo i operemo. Jedan krumpir narežemo na sitne kockice, ostali na ploške debljine pola centimetra. Svježu crvenu papriku očistimo i narežemo na kockice. Blitvu očistimo i operemo pod mlazom vode. ; U lonac u hladnu i posoljenu vodu stavimo kuhati na sitne kockice narezan krumpir, kuhamo nekoliko minuta pa u istu vodu na nekoliko trenutaka dodamo na trakice narezanu blitvu. Sve zajedno procijedimo i prebacimo u čistu zdjelu. ; Zatim dodamo očišćene repiće kozica, jednu žlicu sjeckanog peršina, sol, papar te sve zajedno lagano izmiješamo. ; Dobivenom smjesom punimo lignje, čačkalicom iza glave zatvaramo otvor te ih polažemo u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu. ; U zdjelu dodamo krumpir narezan na ploške, svježu crvenu papriku, žlicu sjeckanog peršina i nekoliko listića ružmarina. Začinimo solju i paprom i prebacimo u vatrostalnu posudu sa lignjama. ; Sve zajedno prelijemo maslinovim uljem i stavimo peči u zagrijanu pećnicu na 180°C otprilike 45 minuta. ; Tijekom pečenja se jednom ili dva puta malo promiješaju odnosno okrenu.; -</div>
Punjene jadranske lignje
Saznajte kako pripremiti punjene jadranske lignje u našem video receptu.
Nema na svijetu finije lignje od jadranske lignje. Možete ju prepržiti na tavi na malo maslinovog ulja, i to je već dovoljno da vam nepce zaigra. A ukoliko želite bogatiji objed koji objedinjuje prilog i malo zdravog povrća, onda pripremite punjene lignje. Blitvu tako i tako mnogi jedu kao prilog morskim jelima, a ovako će vam se ona sama naći u svakom zalogaju. Krumpiri pak u sebe upiju fine arome i sokove i gotovo se tope u ustima.
Punjene jadranske lignje - Saznajte kako pripremiti punjene jadranske lignje u našem video receptu. - lignje (svježe), češnjak, blitva, krumpir, paprika (svježa), peršin (sjeckanog), ružmarin, maslinovo ulje, sol i papar, Lignje očistimo bez da im skinemo glavu. ; Krumpire ogulimo i operemo. Jedan krumpir narežemo na sitne kockice, ostali na ploške debljine pola centimetra. Svježu crvenu papriku očistimo i narežemo na kockice. Blitvu očistimo i operemo pod mlazom vode. ; U lonac u hladnu i posoljenu vodu stavimo kuhati na sitne kockice narezan krumpir, kuhamo nekoliko minuta pa u istu vodu na nekoliko trenutaka dodamo na trakice narezanu blitvu. Sve zajedno procijedimo i prebacimo u čistu zdjelu. ; Zatim dodamo očišćene repiće kozica, jednu žlicu sjeckanog peršina, sol, papar te sve zajedno lagano izmiješamo. ; Dobivenom smjesom punimo lignje, čačkalicom iza glave zatvaramo otvor te ih polažemo u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu. ; U zdjelu dodamo krumpir narezan na ploške, svježu crvenu papriku, žlicu sjeckanog peršina i nekoliko listića ružmarina. Začinimo solju i paprom i prebacimo u vatrostalnu posudu sa lignjama. ; Sve zajedno prelijemo maslinovim uljem i stavimo peči u zagrijanu pećnicu na 180°C otprilike 45 minuta. ; Tijekom pečenja se jednom ili dva puta malo promiješaju odnosno okrenu.; -
Upute po koracima:
- Lignje očistimo bez da im skinemo glavu.
- Krumpire ogulimo i operemo. Jedan krumpir narežemo na sitne kockice, ostali na ploške debljine pola centimetra. Svježu crvenu papriku očistimo i narežemo na kockice. Blitvu očistimo i operemo pod mlazom vode.
- U lonac u hladnu i posoljenu vodu stavimo kuhati na sitne kockice narezan krumpir, kuhamo nekoliko minuta pa u istu vodu na nekoliko trenutaka dodamo na trakice narezanu blitvu. Sve zajedno procijedimo i prebacimo u čistu zdjelu.
- Zatim dodamo očišćene repiće kozica, jednu žlicu sjeckanog peršina, sol, papar te sve zajedno lagano izmiješamo.
- Dobivenom smjesom punimo lignje, čačkalicom iza glave zatvaramo otvor te ih polažemo u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu.
- U zdjelu dodamo krumpir narezan na ploške, svježu crvenu papriku, žlicu sjeckanog peršina i nekoliko listića ružmarina. Začinimo solju i paprom i prebacimo u vatrostalnu posudu sa lignjama.
- Sve zajedno prelijemo maslinovim uljem i stavimo peči u zagrijanu pećnicu na 180°C otprilike 45 minuta.
- Tijekom pečenja se jednom ili dva puta malo promiješaju odnosno okrenu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 26
Rating: 4.69
You: 5
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
punjene lignje recepti, jadranska lignja recept, lignje punjene blitvom i krumpirom u umaku, punjene ligne recepti,
Jela koja su danas popularna:
Losos sa slatko-kiselim umakom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Blaganski kruh s feta sirom
Votes: 46
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
75 min
Almo Čatlak
Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom
Votes: 54
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku
Votes: 53
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Rolice od kuhane šunke, sira i hrena
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Meksički doručak
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Pašteta od guščje jetre
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Confit od patke (Confit de canard)
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Francuski začin
Juneća pisanica s mozzarellom i kaduljom
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)