Punjeni pečeni krumpir (na američki način)

 • 80 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Punjeni pečeni krumpir (na američki način)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjeni pečeni krumpir (na američki način).

Američka se kuhinja kod nas obično ne doživljava kao naročito profinjena ni gurmanska, ali ipak su najjednostavnije stvari često i najbolje. Pogledajte stoga što Amerikanci rade sa svojim krumpirom – mogli bismo se okladiti da ćete i Vi pokušati isto!

Punjeni pečeni krumpir (na američki način) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjeni pečeni krumpir (na američki način). - krumpir, maslac, jaje, mileram, ulje, sol, Krumpire dobro isperemo pod mlazom hladne vode, po potrebi očetkamo, te osušimo kuhinjskom krpom. ; Osušene cijele krumpire premažemo uljem i stavljamo peći na rešetku u pećnicu zagrijanu na 175°C, 50-ak minuta (ovisno o veličini krumpira). Zatim krumpire izvadimo iz pećnice i ostavimo da se malo ohlade. ; Ohlađenim krumpirima odrežemo gornji dio i pomoću žličice izdubimo mesni dio (sredinu) tako da ostavimo stjenke debljine jednog centimetra.; Izdubljeni mesni dio u zdjeli pomiješamo s rastopljenim maslacem, začinimo solju, dodamo žutanjke, mileram i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu rasporedimo u izdubljene krumpire i preko nje stavimo 1-2 listića maslaca.; Ovako pripremljene krumpire stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, pod gril, po prilici 10 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Krumpire dobro isperemo pod mlazom hladne vode, po potrebi očetkamo, te osušimo kuhinjskom krpom.
 2. Osušene cijele krumpire premažemo uljem i stavljamo peći na rešetku u pećnicu zagrijanu na 175°C, 50-ak minuta (ovisno o veličini krumpira). Zatim krumpire izvadimo iz pećnice i ostavimo da se malo ohlade.
 3. Ohlađenim krumpirima odrežemo gornji dio i pomoću žličice izdubimo mesni dio (sredinu) tako da ostavimo stjenke debljine jednog centimetra.
 4. Izdubljeni mesni dio u zdjeli pomiješamo s rastopljenim maslacem, začinimo solju, dodamo žutanjke, mileram i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
 5. Dobivenu smjesu rasporedimo u izdubljene krumpire i preko nje stavimo 1-2 listića maslaca.
 6. Ovako pripremljene krumpire stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, pod gril, po prilici 10 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 27
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: