- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Puretina s mladim bobom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu s mladim bobom.
Puretina je fina i zdrava, a isto tako i bob. A ako se ta dva sastojka udobno smjeste u umak od vrhnja za kuhanje i još ponečega, što može krenuti loše? Dobar tek!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pureća prsa, 500 g
- mladi bob, 400 g
- povrtni temeljac, 200 ml
- bijelo vino, 100 ml suhog
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- glatko brašno, 80 g
- maslac, 20 g
- češnjak, 2 režnja
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pureće odreske narežemo na šire trakice, a češnjak protisnemo.
- Zatim puretinu posolimo, promiješamo, uvaljamo u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ju pržiti sa svih strana u tavu, na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i maslaca.
- Nakon tri, četiri minute prženja puretinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo bob, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo tri, četiri minute dok vino napola ne ispari.
- Zatim u tavu vratimo puretinu, ulijemo povrtnu juhu i kad zavri, kuhamo na laganoj vatri 7-8 minuta.
- Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo još tri, četiri minute da se umak poveže.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |