Puretina u umaku od vrhnja i senfa

Puretina u umaku od vrhnja i senfa
Puretina u umaku od vrhnja i senfa
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 4
You: 4
Rate this recipe!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U loncu za sporo kuhanje pomiješajte prvih 8 sastojaka (uključujući i papar). Na to stavite puretinu te pospite dodatnom soli i paprom.
  2. Poklopite i kuhajte na visokoj temperaturi 5-6 sati.
  3. Pureće batke stavite u posudu za posluživanje i poklopite da ne gube toplinu. Procijedite tekućinu u kojoj se kuhala puretina, ali ju ne bacajte.
  4. U posudi srednje veličine umutite kiselo vrhnje i brašno te postupno u tu smjesu umutite 500 ml tekućine koju ste dobili cijeđenjem.
  5. Dobivenu smjesu prelijte u mali lonac te kuhajte na umjerenoj temperaturi i neprestano miješajte dok se umak ne zgusne i dok se ne krenu stvarati mjehurići.
  6. Začinite po vlastitom ukusu dodatnom soli i paprom.
  7. Poslužite puretinu uz prilog po izboru i prelijte umakom. Po želji posipajte dodatnim svježim koprom.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 4
You: 4
Rate this recipe!
Facebooktwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:315minuta

Najnovije zanimljivosti: