Puslice s marelicama

 • 100 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Puslice s marelicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puslice s marelicama.

„Slatke kao grijeh“. Tako možemo najvjernije opisati ove predivne i ukusne slastice, kojima topljena čokolada i marelice iz kompota daju posebnu notu.

Puslice s marelicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti puslice s marelicama. - jaje, šećer, šećer u prahu, škrobno brašno, marelice iz konzerve, čokolada za kuhanje, maslac, pistacio (sjeckani), sol, Prije svega bjelanjke odvojimo od žutanjaka, stavimo u zdjelu i ručnim mikserom istučemo na pola. Zatim ih malo posolimo, dodamo šećer i tučemo dalje. ; Kada se smjesa počne stezati zdjelu premjestimo na paru i dalje miksamo, dodavajući mješavinu šećera u prahu i škrobnog brašna. ; Kada je smjesa postala dovoljno gusta, maknemo zdjelu s pare. ; Smjesu za puslice premjestimo u vrećicu za istiskivanje i na papiru za pečenje, na limu za pečenje oblikujemo dno puslica, zatim rubove i stavimo sušiti u pećnicu zagrijanu na 100°C, 60 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu iznad pare stavimo natrganu čokoladu, dodamo maslac i sve zajedno miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu smjesu, te maknemo s vatre. ; U sredinu svake puslice ulijemo malo rastopljene čokolade, stavimo prepolovljenu marelicu iz kompota, posipamo sjeckanim pistacijom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega bjelanjke odvojimo od žutanjaka, stavimo u zdjelu i ručnim mikserom istučemo na pola. Zatim ih malo posolimo, dodamo šećer i tučemo dalje.
 2. Kada se smjesa počne stezati zdjelu premjestimo na paru i dalje miksamo, dodavajući mješavinu šećera u prahu i škrobnog brašna.
 3. Kada je smjesa postala dovoljno gusta, maknemo zdjelu s pare.
 4. Smjesu za puslice premjestimo u vrećicu za istiskivanje i na papiru za pečenje, na limu za pečenje oblikujemo dno puslica, zatim rubove i stavimo sušiti u pećnicu zagrijanu na 100°C, 60 minuta.
 5. Za to vrijeme u zdjelu iznad pare stavimo natrganu čokoladu, dodamo maslac i sve zajedno miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu smjesu, te maknemo s vatre.
 6. U sredinu svake puslice ulijemo malo rastopljene čokolade, stavimo prepolovljenu marelicu iz kompota, posipamo sjeckanim pistacijom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 23
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: