- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pužići od krumpirovog tijesta sa slaninom i lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pužiće od krumpirovog tijesta sa slaninom i lukom.
Pečena slanina je i carsko meso, termički obrađeno na temperaturi od 70 - 80°C, a kad njome posipamo krumpirovo tijesto i sve zajedno skuhamo u juhici, rezultat je fantastičan!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 800 g kuhanih u kori
- glatko brašno, 300 g
- luk, 1 glavica
- jaja, 2
- krušne mrvice, 40 g
- mesni temeljac, 1 l
- prašak za pecivo, 1 žličica
- slanina, 500 g pečene
- peršin, 2 žlice sjeckani
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Topli kuhani krumpir ogulimo i protisnemo u zdjelu, jaja umutimo, slaninu narežemo na kockice, a luk narežemo na kolutove i odvojimo ih.
- U zdjelu s protisnutim krumpirom prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo i izmiješamo sastojke.
- Zatim dodamo umućena jaja, sjeckani peršin, posolimo i dobro izmiješamo sastojke te smjesu izradimo rukom.
- Kada smo dobili mekano krumpirovo tijesto, stavimo ga na stranu da odstoji 10-ak minuta. Za to vrijeme u loncu uzavremo juhu.
- Odležano tijesto razvaljamo na pravokutni oblik i poravnamo mu rubove.
- Potom tijesto premažemo umućenim jajima, posolimo ga, posipamo kockicama slanine i krušnim mrvicama te tijesto savijemo poput rolade.
- Nožem narežemo roladu na komade širine 4 cm i dobivene „pužiće“ stavimo u lonac s vrelom juhom i kuhamo ih 15-20 minuta.
- Pred kraj kuhanja u tavu, na 5-6 žlica vrućeg ulja, dodamo kolutove luka i pržimo ih do zlatno-smeđe boje.
- Kuhane „pužiće“rasporedimo na tanjure, prelijemo ih s malo juhe, posipamo prženim lukom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |