Riba kokot kuhana na pari

 • 40 min
 • 4 porcije
 • Niskokalorično
 • Vrlo jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Riba kokot kuhana na pari
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kokota kuhanog na pari.

Veliki petak prava je prilika da isprobate nešto novo s ribljeg menija. Ako dosad niste, ribu kokot svakako biste trebali okusiti – osvojit će Vas svojim finim okusom, a začini koji joj se dodaju savršeno ističu ono najbolje u tom specijalitetu.

Riba kokot kuhana na pari - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kokota kuhanog na pari. - riba kokot ((težine po prilici 1,5 kg) ), korijen celera, korijen peršina, mrkva, bijelo vino, ružmarin, lovorov list, papar (crnog), maslinovo ulje, sol, Povrće očistimo i ogulimo, a od mrkve i celerovog korijena oblikujemo bačvice ili jednostavno narežemo na malo šire trakice. ; U posudu za kuhanje ribe (posuda mora sadržavati rešetku kao dvostruko dno) ulijemo bijelo vino i isto toliko vode, te dodamo ružmarin, lovorov list i papar u zrnu. ; Na dva kraja posude stavimo po jedan valjak, debljine 3-4 centimetara, koji smo oblikovali od aluminijske folije i na njih položimo rešetku kako bi se riba kuhala na pari iznad tekućine. ; Zatim očišćenu, opranu i osušenu ribu iznutra i izvana dobro posolimo, položimo na rešetku, oko ribe stavimo pripremljeno povrće, te sve zajedno prekrijemo aluminijskom folijom, a rubove što bolje zatvorimo. ; Na aluminijskoj foliji nožićem napravimo malu rupicu za izlaz viška pare, te sve zajedno, kada zavri, na srednje jakoj vatri kuhamo 20-ak minuta (po prilici za ribu težine 1,5 kg). ; Na kraju maknemo aluminijsku foliju i ribu zajedno s povrćem premjestimo na pladanj, pokapamo maslinovim uljem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Povrće očistimo i ogulimo, a od mrkve i celerovog korijena oblikujemo bačvice ili jednostavno narežemo na malo šire trakice.
 2. U posudu za kuhanje ribe (posuda mora sadržavati rešetku kao dvostruko dno) ulijemo bijelo vino i isto toliko vode, te dodamo ružmarin, lovorov list i papar u zrnu.
 3. Na dva kraja posude stavimo po jedan valjak, debljine 3-4 centimetara, koji smo oblikovali od aluminijske folije i na njih položimo rešetku kako bi se riba kuhala na pari iznad tekućine.
 4. Zatim očišćenu, opranu i osušenu ribu iznutra i izvana dobro posolimo, položimo na rešetku, oko ribe stavimo pripremljeno povrće, te sve zajedno prekrijemo aluminijskom folijom, a rubove što bolje zatvorimo.
 5. Na aluminijskoj foliji nožićem napravimo malu rupicu za izlaz viška pare, te sve zajedno, kada zavri, na srednje jakoj vatri kuhamo 20-ak minuta (po prilici za ribu težine 1,5 kg).
 6. Na kraju maknemo aluminijsku foliju i ribu zajedno s povrćem premjestimo na pladanj, pokapamo maslinovim uljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 30
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: