Riba s povrćem u vlastitom soku

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Niskokalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Riba s povrćem u vlastitom soku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ribu s povrćem u vlastitom soku.

Riba koja se peče (odnosno "kuha") na ovaj način, ostaje izuzetno sočna i u sebe upija mnoštvo aroma povrća. K tome, ribu nakon pečenja gotovo da i ne treba soliti, i uz nju vam praktički ne treba nikakav dodatni prilog. Jedino što nedostaje je malo maslinovog ulja i kriška finog svježeg kruha.

Riba s povrćem u vlastitom soku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ribu s povrćem u vlastitom soku. - bijela riba (cca. 800 g), vrganji (sušenih), ružmarin, lovorov list, brokula, mladi luk, mladi češnjak, paprika (crvene i zelene), raštika, masline (pečenih), limun, rajčica, bosiljak, majčina dušica, bjelanjak, maslinovo ulje, maslac, sol i papar, Ribu očistimo, operemo, začinimo limunovim sokom, solju i paprom. Gljive očetkamo (ne peremo pod vodom). ; Ovisno o veličini ribe, razvučemo i odrežemo oko jedan i pol metar aluminijske folije. Foliju preklopimo tri puta da dobijemo tri sloja, a time i veću čvrstoću folije. Na isti način napravimo još jednu takvu foliju. Na kraju, površina preklopljenih folija mora biti dovoljno velika da riba stane na njih i da sa svake strane od ribe do ruba ima najmanje još deset cm prostora. ; Sredinu obiju folija (10 cm od ruba) premažemo maslinovim uljem da se riba za vrijeme pečenja ne zalijepi. Jednu foliju položimo u lim za pečenje i na nju (na 10 cm od ruba) posložimo očišćenu i narezanu raštiku (bez stabljika). Zatim dodamo grubo narezane gljive i ostalo povrće. Na podlogu od povrća položimo ribu, poprskamo maslinovim uljem i dodamo nekoliko listića maslaca. ; Rubove obiju folija premažemo lagano tučenim bjelanjkom, gornjom folijom preklopimo donju s ribom, tako da se dijelovi namazani bjelanjcima spoje. ; Presavijanjem rubova zamotamo, odnosno, zatvorimo tri strane tako da dobijemo veliki džep (ne sasvim do ribe, da za vrijeme pečenja pare mogu cirkulirati).; Kroz četvrtu još otvorenu stranu oprezno ulijemo bijelo vino pa i tu stranu hermetički zatvorimo. Stavljamo u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C oko 30 minuta. Meso ribe i povrće poslužimo na tanjure i prelijemo sokom od pečenja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Ribu očistimo, operemo, začinimo limunovim sokom, solju i paprom. Gljive očetkamo (ne peremo pod vodom).
 2. Ovisno o veličini ribe, razvučemo i odrežemo oko jedan i pol metar aluminijske folije. Foliju preklopimo tri puta da dobijemo tri sloja, a time i veću čvrstoću folije. Na isti način napravimo još jednu takvu foliju. Na kraju, površina preklopljenih folija mora biti dovoljno velika da riba stane na njih i da sa svake strane od ribe do ruba ima najmanje još deset cm prostora.
 3. Sredinu obiju folija (10 cm od ruba) premažemo maslinovim uljem da se riba za vrijeme pečenja ne zalijepi. Jednu foliju položimo u lim za pečenje i na nju (na 10 cm od ruba) posložimo očišćenu i narezanu raštiku (bez stabljika). Zatim dodamo grubo narezane gljive i ostalo povrće. Na podlogu od povrća položimo ribu, poprskamo maslinovim uljem i dodamo nekoliko listića maslaca.
 4. Rubove obiju folija premažemo lagano tučenim bjelanjkom, gornjom folijom preklopimo donju s ribom, tako da se dijelovi namazani bjelanjcima spoje.
 5. Presavijanjem rubova zamotamo, odnosno, zatvorimo tri strane tako da dobijemo veliki džep (ne sasvim do ribe, da za vrijeme pečenja pare mogu cirkulirati).
 6. Kroz četvrtu još otvorenu stranu oprezno ulijemo bijelo vino pa i tu stranu hermetički zatvorimo. Stavljamo u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C oko 30 minuta. Meso ribe i povrće poslužimo na tanjure i prelijemo sokom od pečenja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 47
Rating: 4.23
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: