Riža s piletinom na talijanski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s piletinom na talijanski način. – piletina ((bataci, zabatci, krilca)), riža (parboiled), luk, mrkva, celerova stabljika, sir ribanac (naribanog), maslac, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Povrće očistimo i operemo, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje. ; Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, mrkvu i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u tavu vratimo prženu piletinu, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo rižu i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 20-ak minuta jelo maknemo s vatre, posipamo ga naribanim sirom i poslužimo.
; – Da ne bi rekli kako su Talijani majstori jedino s tjesteninom, donosimo Vam ovaj recept s piletinom, rižom, povrćem i još ponečim, kako bi se i sami uvjerili.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Riža s piletinom na talijanski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s piletinom na talijanski način. – piletina ((bataci, zabatci, krilca)), riža (parboiled), luk, mrkva, celerova stabljika, sir ribanac (naribanog), maslac, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Povrće očistimo i operemo, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje. ; Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, mrkvu i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u tavu vratimo prženu piletinu, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo rižu i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 20-ak minuta jelo maknemo s vatre, posipamo ga naribanim sirom i poslužimo.
; -</div>
Riža s piletinom na talijanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s piletinom na talijanski način.
Da ne bi rekli kako su Talijani majstori jedino s tjesteninom, donosimo Vam ovaj recept s piletinom, rižom, povrćem i još ponečim, kako bi se i sami uvjerili.
Riža s piletinom na talijanski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s piletinom na talijanski način. - piletina ((bataci, zabatci, krilca)), riža (parboiled), luk, mrkva, celerova stabljika, sir ribanac (naribanog), maslac, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Povrće očistimo i operemo, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje. ; Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, mrkvu i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u tavu vratimo prženu piletinu, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo rižu i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 20-ak minuta jelo maknemo s vatre, posipamo ga naribanim sirom i poslužimo.
; -
Povrće očistimo i operemo, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk nasjeckamo.
U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje.
Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, mrkvu i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo ne omekša.
Zatim u tavu vratimo prženu piletinu, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari.
Potom dodamo rižu i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
Nakon 20-ak minuta jelo maknemo s vatre, posipamo ga naribanim sirom i poslužimo.
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
riza sa piletinom, piletina sa rižom, rizoto sa piletinom i povrcem, piletina s rižom, riža s piletinom, rižoto s piletinom i povrćem, riža i piletina, rižoto s povrćem i piletinom, riža recepti sa piletinom, piletina sa povrcem i rizom,
Jela koja su danas popularna:
Juha od tjestenine, graha i slanutka
1
2
3
4
5
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
1
2
3
4
5
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
1
2
3
4
5
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
1
2
3
4
5
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
1
2
3
4
5
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
1
2
3
4
5
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
1
2
3
4
5
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
1
2
3
4
5
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
1
2
3
4
5
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Buhtle s pekmezom od šljiva
1
2
3
4
5
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Prženi riblji prutići s koktel umakom
1
2
3
4
5
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način