Riža s piletinom na talijanski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s piletinom na talijanski način. – piletina ((bataci, zabatci, krilca)), riža (parboiled), luk, mrkva, celerova stabljika, sir ribanac (naribanog), maslac, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Povrće očistimo i operemo, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje. ; Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, mrkvu i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u tavu vratimo prženu piletinu, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo rižu i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 20-ak minuta jelo maknemo s vatre, posipamo ga naribanim sirom i poslužimo. ; – Da ne bi rekli kako su Talijani majstori jedino s tjesteninom, donosimo Vam ovaj recept s piletinom, rižom, povrćem i još ponečim, kako bi se i sami uvjerili. <div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Riža s piletinom na talijanski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s piletinom na talijanski način. – piletina ((bataci, zabatci, krilca)), riža (parboiled), luk, mrkva, celerova stabljika, sir ribanac (naribanog), maslac, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Povrće očistimo i operemo, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje. ; Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, mrkvu i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u tavu vratimo prženu piletinu, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo rižu i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 20-ak minuta jelo maknemo s vatre, posipamo ga naribanim sirom i poslužimo. ; -</div>
Riža s piletinom na talijanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s piletinom na talijanski način.
Da ne bi rekli kako su Talijani majstori jedino s tjesteninom, donosimo Vam ovaj recept s piletinom, rižom, povrćem i još ponečim, kako bi se i sami uvjerili.
Riža s piletinom na talijanski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s piletinom na talijanski način. - piletina ((bataci, zabatci, krilca)), riža (parboiled), luk, mrkva, celerova stabljika, sir ribanac (naribanog), maslac, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Povrće očistimo i operemo, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje. ; Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, mrkvu i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u tavu vratimo prženu piletinu, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo rižu i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 20-ak minuta jelo maknemo s vatre, posipamo ga naribanim sirom i poslužimo. ; -
Povrće očistimo i operemo, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk nasjeckamo.
U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje.
Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, mrkvu i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo ne omekša.
Zatim u tavu vratimo prženu piletinu, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari.
Potom dodamo rižu i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
Nakon 20-ak minuta jelo maknemo s vatre, posipamo ga naribanim sirom i poslužimo.
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
riza sa piletinom, piletina sa rižom, rizoto sa piletinom i povrcem, piletina s rižom, riža s piletinom, rižoto s piletinom i povrćem, riža i piletina, rižoto s povrćem i piletinom, riža recepti sa piletinom, piletina sa povrcem i rizom,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
1
2
3
4
5
Votes: 52 Rating: 4.75 You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
1
2
3
4
5
Votes: 27 Rating: 4.74 You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
1
2
3
4
5
Votes: 53 Rating: 4.74 You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
1
2
3
4
5
Votes: 51 Rating: 4.73 You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
1
2
3
4
5
Votes: 45 Rating: 4.73 You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Fileti grdobine u panceti
1
2
3
4
5
Votes: 25 Rating: 4.72 You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Pašteta od guščje jetre
1
2
3
4
5
Votes: 50 Rating: 4.72 You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Pikantni pekarski krumpir s umakom od aromatizirane rajčice
1
2
3
4
5
Votes: 46 Rating: 4.72 You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom
1
2
3
4
5
Votes: 46 Rating: 4.72 You:
Rate this recipe!
210 min
Almo Čatlak
Sipice iz padele (tave)
1
2
3
4
5
Votes: 25 Rating: 4.72 You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Hot dog u slatko-kiselom umaku
1
2
3
4
5
Votes: 46 Rating: 4.72 You:
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Tjestenina sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom