- Slavko Večerić
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Rižoto na milanski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto na milanski način. – riža, goveđa moždina, maslac, luk, parmezan (ribanog), šafran, bijelo vino (suho), temeljac mesne juhe (više ili manje po potrebi), maslinovo ulje, sol i papar, Goveđu moždinu izvadimo iz kosti i sitno nasjeckamo. ; U loncu za kuhanje rastopimo polovicu maslaca, dodamo sitno kosani luk, goveđu moždinu te malo soli i papra. ; Kada luk dobije zlatno žutu boju dodamo rižu, bijelo vino te pustimo da vino ispari. ; Ostavimo nekoliko minuta pirjati, a zatim malo po malo uz stalno miješanje dolijevamo vruću juhu. ; Na polovici kuhanja dodajemo šafran pomiješan sa malo juhe. ; Skinemo rižoto sa vatre dok nije sasvim suh, dodamo preostali maslac i ribani parmezan. ; Ostavimo da stoji poklopljen, sa strane, nekoliko minuta da se sastojci prožmu.; – Kad pripravite ovaj milanski specijalitet to sigurno neće biti prvi i zadnji put. Ovaj rižoto lako će nadomjestiti juhu kao predjelo mesnom ručku ili večeri. Šafran daje jelu bogati okus i miris. Uživajte!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Rižoto na milanski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto na milanski način. – riža, goveđa moždina, maslac, luk, parmezan (ribanog), šafran, bijelo vino (suho), temeljac mesne juhe (više ili manje po potrebi), maslinovo ulje, sol i papar, Goveđu moždinu izvadimo iz kosti i sitno nasjeckamo. ; U loncu za kuhanje rastopimo polovicu maslaca, dodamo sitno kosani luk, goveđu moždinu te malo soli i papra. ; Kada luk dobije zlatno žutu boju dodamo rižu, bijelo vino te pustimo da vino ispari. ; Ostavimo nekoliko minuta pirjati, a zatim malo po malo uz stalno miješanje dolijevamo vruću juhu. ; Na polovici kuhanja dodajemo šafran pomiješan sa malo juhe. ; Skinemo rižoto sa vatre dok nije sasvim suh, dodamo preostali maslac i ribani parmezan. ; Ostavimo da stoji poklopljen, sa strane, nekoliko minuta da se sastojci prožmu.; -</div>
Rižoto na milanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto na milanski način.
Kad pripravite ovaj milanski specijalitet to sigurno neće biti prvi i zadnji put. Ovaj rižoto lako će nadomjestiti juhu kao predjelo mesnom ručku ili večeri. Šafran daje jelu bogati okus i miris. Uživajte!
Rižoto na milanski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto na milanski način. - riža, goveđa moždina, maslac, luk, parmezan (ribanog), šafran, bijelo vino (suho), temeljac mesne juhe (više ili manje po potrebi), maslinovo ulje, sol i papar, Goveđu moždinu izvadimo iz kosti i sitno nasjeckamo. ; U loncu za kuhanje rastopimo polovicu maslaca, dodamo sitno kosani luk, goveđu moždinu te malo soli i papra. ; Kada luk dobije zlatno žutu boju dodamo rižu, bijelo vino te pustimo da vino ispari. ; Ostavimo nekoliko minuta pirjati, a zatim malo po malo uz stalno miješanje dolijevamo vruću juhu. ; Na polovici kuhanja dodajemo šafran pomiješan sa malo juhe. ; Skinemo rižoto sa vatre dok nije sasvim suh, dodamo preostali maslac i ribani parmezan. ; Ostavimo da stoji poklopljen, sa strane, nekoliko minuta da se sastojci prožmu.; -
Upute po koracima:
- Goveđu moždinu izvadimo iz kosti i sitno nasjeckamo.
- U loncu za kuhanje rastopimo polovicu maslaca, dodamo sitno kosani luk, goveđu moždinu te malo soli i papra.
- Kada luk dobije zlatno žutu boju dodamo rižu, bijelo vino te pustimo da vino ispari.
- Ostavimo nekoliko minuta pirjati, a zatim malo po malo uz stalno miješanje dolijevamo vruću juhu.
- Na polovici kuhanja dodajemo šafran pomiješan sa malo juhe.
- Skinemo rižoto sa vatre dok nije sasvim suh, dodamo preostali maslac i ribani parmezan.
- Ostavimo da stoji poklopljen, sa strane, nekoliko minuta da se sastojci prožmu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 27
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
milanski rizoto,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Juha od bundeve s jabukama i kokosovim mlijekom
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
200 min
Almo Čatlak
Wiener zwiebelrostbraten - pečeni odrezak s lukom na bečki način
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)