Rižoto s crvenim radičem

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto s crvenim radičem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s crvenim radičem.

Ukusan i zdrav obrok, kojem poseban okus daju crveni radič i crno vino, svakako treba probati. Ako ste ljubitelj rižota, ovo je pravi recept za vas, a ako niste onda ćete sigurno postati.

Rižoto s crvenim radičem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s crvenim radičem. - riža (za rižoto), crveni radič, luk, češnjak, crno vino, povrtni temeljac, parmezan (naribanog), maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo pola glavice radiča narezanog na kriške i pržimo sa svake strane jednu minutu, da omekša, te maknemo s vatre. ; U lonac, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. ; Zatim dodamo rižu i kratko pržimo da upije dio masnoće. ; Potom ulijemo crno vino i kuhamo na laganoj vatri. Kada riža počne upijati vino, po potrebi dolijevamo vrelu juhu i mješajući kuhamo 15-ak minuta ili do željene tvrdoće. ; Pred kraj kuhanja dodamo preostali radič narezan na trakice, promiješamo i ugasimo vatru. ; Zatim dodamo maslac, promiješamo da se rastopi, posipamo naribanim parmezanom i još jednom promiješamo. ; Gotov rižoto stavimo u tanjure, svaki ukrasimo prženom kriškom radiča i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo pola glavice radiča narezanog na kriške i pržimo sa svake strane jednu minutu, da omekša, te maknemo s vatre.
 2. U lonac, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
 3. Zatim dodamo rižu i kratko pržimo da upije dio masnoće.
 4. Potom ulijemo crno vino i kuhamo na laganoj vatri. Kada riža počne upijati vino, po potrebi dolijevamo vrelu juhu i mješajući kuhamo 15-ak minuta ili do željene tvrdoće.
 5. Pred kraj kuhanja dodamo preostali radič narezan na trakice, promiješamo i ugasimo vatru.
 6. Zatim dodamo maslac, promiješamo da se rastopi, posipamo naribanim parmezanom i još jednom promiješamo.
 7. Gotov rižoto stavimo u tanjure, svaki ukrasimo prženom kriškom radiča i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 37
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: