- Ivana Vukmanić
- 70 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Rožata – Saznajte kako pripremiti rožatu u našem video receptu. – jaje (cijelih), žumanjak, mlijeko (1 l mlijeka), šećer, vanilin šećer, limun (cijeđeni sok), Mlijeko, 300 g šećera, vanilin šećer i naribanu limunovu koricu stavimo u lonac da prokuhaju i stavimo na stranu da se ohladi. ; U posebnoj posudi izmiješamo 7 cijelih jaja i 2 žumanjka pa ih prelijemo ohlađenim mlijekom. ; U posebnoj u tavici karameliziramo te njime prelijemo stjenke posude u kojoj ćemo peći rožatu, pustimo da se šećer primi za stjenke i da se malo ohladi kako bi se stvrdnuo. ; Smjesu prelijemo u karameliziranim šećerom obloženi kalup te ga stavimo u pećnicu na srednju razinu, na 220°C oko 20 minuta. ; Nakon toga rožatu preselimo u parnu kupelj (kalup sa rožatom preselimo u veću posudu sa vodom) i ostavimo u pećnici daljnjih 20 minuta. ; Pustimo je da se ohladi kako bi je mogli staviti u hladnjak da se dobro ohladi. ; Dobro ohlađenu rožatu istresemo iz kalupa na plitki tanjur i prije serviranja je ukrasimo šlagom ili karameliziranim šećerom po želji.; – Rožata (u Dubrovniku rozata), zaštitni znak dalmatinskog slastičarstva, slatka je želatinasta poslastica specifična okusa koju smo naučili naručivati i diviti joj se u restoranima. Odličan je primjer jela kojim ćete, unatoč naizgled jednostavnoj pripremi, postići veliki uspjeh kod vaših ukućana i gostiju.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Rožata – Saznajte kako pripremiti rožatu u našem video receptu. – jaje (cijelih), žumanjak, mlijeko (1 l mlijeka), šećer, vanilin šećer, limun (cijeđeni sok), Mlijeko, 300 g šećera, vanilin šećer i naribanu limunovu koricu stavimo u lonac da prokuhaju i stavimo na stranu da se ohladi. ; U posebnoj posudi izmiješamo 7 cijelih jaja i 2 žumanjka pa ih prelijemo ohlađenim mlijekom. ; U posebnoj u tavici karameliziramo te njime prelijemo stjenke posude u kojoj ćemo peći rožatu, pustimo da se šećer primi za stjenke i da se malo ohladi kako bi se stvrdnuo. ; Smjesu prelijemo u karameliziranim šećerom obloženi kalup te ga stavimo u pećnicu na srednju razinu, na 220°C oko 20 minuta. ; Nakon toga rožatu preselimo u parnu kupelj (kalup sa rožatom preselimo u veću posudu sa vodom) i ostavimo u pećnici daljnjih 20 minuta. ; Pustimo je da se ohladi kako bi je mogli staviti u hladnjak da se dobro ohladi. ; Dobro ohlađenu rožatu istresemo iz kalupa na plitki tanjur i prije serviranja je ukrasimo šlagom ili karameliziranim šećerom po želji.; -</div>
Rožata
Saznajte kako pripremiti rožatu u našem video receptu.
Rožata (u Dubrovniku rozata), zaštitni znak dalmatinskog slastičarstva, slatka je želatinasta poslastica specifična okusa koju smo naučili naručivati i diviti joj se u restoranima. Odličan je primjer jela kojim ćete, unatoč naizgled jednostavnoj pripremi, postići veliki uspjeh kod vaših ukućana i gostiju.
Rožata - Saznajte kako pripremiti rožatu u našem video receptu. - jaje (cijelih), žumanjak, mlijeko (1 l mlijeka), šećer, vanilin šećer, limun (cijeđeni sok), Mlijeko, 300 g šećera, vanilin šećer i naribanu limunovu koricu stavimo u lonac da prokuhaju i stavimo na stranu da se ohladi. ; U posebnoj posudi izmiješamo 7 cijelih jaja i 2 žumanjka pa ih prelijemo ohlađenim mlijekom. ; U posebnoj u tavici karameliziramo te njime prelijemo stjenke posude u kojoj ćemo peći rožatu, pustimo da se šećer primi za stjenke i da se malo ohladi kako bi se stvrdnuo. ; Smjesu prelijemo u karameliziranim šećerom obloženi kalup te ga stavimo u pećnicu na srednju razinu, na 220°C oko 20 minuta. ; Nakon toga rožatu preselimo u parnu kupelj (kalup sa rožatom preselimo u veću posudu sa vodom) i ostavimo u pećnici daljnjih 20 minuta. ; Pustimo je da se ohladi kako bi je mogli staviti u hladnjak da se dobro ohladi. ; Dobro ohlađenu rožatu istresemo iz kalupa na plitki tanjur i prije serviranja je ukrasimo šlagom ili karameliziranim šećerom po želji.; -
Upute po koracima:
- Mlijeko, 300 g šećera, vanilin šećer i naribanu limunovu koricu stavimo u lonac da prokuhaju i stavimo na stranu da se ohladi.
- U posebnoj posudi izmiješamo 7 cijelih jaja i 2 žumanjka pa ih prelijemo ohlađenim mlijekom.
- U posebnoj u tavici karameliziramo te njime prelijemo stjenke posude u kojoj ćemo peći rožatu, pustimo da se šećer primi za stjenke i da se malo ohladi kako bi se stvrdnuo.
- Smjesu prelijemo u karameliziranim šećerom obloženi kalup te ga stavimo u pećnicu na srednju razinu, na 220°C oko 20 minuta.
- Nakon toga rožatu preselimo u parnu kupelj (kalup sa rožatom preselimo u veću posudu sa vodom) i ostavimo u pećnici daljnjih 20 minuta.
- Pustimo je da se ohladi kako bi je mogli staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
- Dobro ohlađenu rožatu istresemo iz kalupa na plitki tanjur i prije serviranja je ukrasimo šlagom ili karameliziranim šećerom po želji.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 29
Rating: 4.52
You: 4
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
rozata najbolji recept,
Jela koja su danas popularna:
Losos sa slatko-kiselim umakom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom
Votes: 54
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Blaganski kruh s feta sirom
Votes: 46
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
75 min
Almo Čatlak
Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku
Votes: 53
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Povrtna torta s lisnatim tijestom
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Pohana piletina s mozzarellom i crnim maslinama u umaku od rajčice
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Omlet s mladim koprivama i gorgonzolom
Votes: 23
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
15 min
Tomislav Špiček
Juneći file na posteljici od tjestenine s pancetom i bundevom
Votes: 50
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Fileti bijele ribe s mini rajčicama iz pećnice
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)