Savršeni cheesecake s limunom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Cheesecake s limunom
Savršeni cheesecake s limunom
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
Podloga od keksa
  1. Stavite pećnicu da se grije na 165°. Kalup za tortu veličine 24 ili 26 cm obložite papirom za pečenje.
  2. Kekse sameljite i pomiješajte s rastopljenim maslacem i cimetom. Dobivenu smjesu utisnite u kalup, dio na dno i malo na stranice. Podlogu stavite peći 5 min na 165°.
Krema od sira
  1. U zdjelu dodajte krem sir i šećer te promiksajte. Dok miksate dodajite sok od limuna te jedno po jedno jaje. Na kraju će smjesa biti tekuća kao za palačinke. Smjesu prelijte preko pečene podloge i stavite ponovno peći 25-35 minuta. Nakon 20 minuta provjeravajte češće kako vam se ne bi zapeklo.
Preljev od kiselog vrhnja
  1. Kad je cheesecake pečen, izvadite uz pećnice, prelijte kiselim vrhnjem i vratite natrag u ugašenu pećnicu na 15 minuta.
  2. Servirajte ohlađeno s preljevom i ukrasom po želji.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: