- Almo Čatlak
- 180 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Šećerni keksi s pekmezom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šećerne kekse s pekmezom. – maslac, šećer, jaje, namjensko brašno, prašak za pecivo, sol, pekmez od šljiva, šećer u prahu, U zdjeli pomiješamo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. ; U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i sastojke ručnim mikserom izradimo u jednoličnu kremu. ; Zatim, dalje miksajući mikserom, polagano dodamo umućeno jaje i kada se dobro izmiješalo s maslacem i šećerom smanjimo brzinu na najmanje, te postupno dodajemo brašno. ; Od dobivenog tijesta rukama oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u hladnjak da odstoji 2 sata. ; Na čistu radnu površinu posipamo šećer u prahu i na njemu tijesto izvaljamo na debljinu 3-4 milimetra. ; Modelima za izrezivanje u obliku cvjetića, izrežemo tijesto, a potom polovici izrezanih cvjetića u sredini izrežemo još i rupu. ; Oba oblika (sa i bez rupe) premjestimo lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i stavimo ih peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta. ; Gotove kese izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohlade. ; Potom kekse bez rupe premažemo s pola žličice pekmeza, preklopimo ih keksima s rupom i slažemo u kutiju za kekse ili na tanjur na kojima ćemo ih poslužiti.; – Sigurno naše bake i majke u ove predblagdanske dane smišljaju kakvim će nas slasticama iznenaditi. Pogledajte naš recept i iznenadite vi njih ovim ukusnim keksima.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Šećerni keksi s pekmezom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šećerne kekse s pekmezom. – maslac, šećer, jaje, namjensko brašno, prašak za pecivo, sol, pekmez od šljiva, šećer u prahu, U zdjeli pomiješamo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. ; U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i sastojke ručnim mikserom izradimo u jednoličnu kremu. ; Zatim, dalje miksajući mikserom, polagano dodamo umućeno jaje i kada se dobro izmiješalo s maslacem i šećerom smanjimo brzinu na najmanje, te postupno dodajemo brašno. ; Od dobivenog tijesta rukama oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u hladnjak da odstoji 2 sata. ; Na čistu radnu površinu posipamo šećer u prahu i na njemu tijesto izvaljamo na debljinu 3-4 milimetra. ; Modelima za izrezivanje u obliku cvjetića, izrežemo tijesto, a potom polovici izrezanih cvjetića u sredini izrežemo još i rupu. ; Oba oblika (sa i bez rupe) premjestimo lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i stavimo ih peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta. ; Gotove kese izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohlade. ; Potom kekse bez rupe premažemo s pola žličice pekmeza, preklopimo ih keksima s rupom i slažemo u kutiju za kekse ili na tanjur na kojima ćemo ih poslužiti.; -</div>
Šećerni keksi s pekmezom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šećerne kekse s pekmezom.
Sigurno naše bake i majke u ove predblagdanske dane smišljaju kakvim će nas slasticama iznenaditi. Pogledajte naš recept i iznenadite vi njih ovim ukusnim keksima.
Šećerni keksi s pekmezom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šećerne kekse s pekmezom. - maslac, šećer, jaje, namjensko brašno, prašak za pecivo, sol, pekmez od šljiva, šećer u prahu, U zdjeli pomiješamo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. ; U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i sastojke ručnim mikserom izradimo u jednoličnu kremu. ; Zatim, dalje miksajući mikserom, polagano dodamo umućeno jaje i kada se dobro izmiješalo s maslacem i šećerom smanjimo brzinu na najmanje, te postupno dodajemo brašno. ; Od dobivenog tijesta rukama oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u hladnjak da odstoji 2 sata. ; Na čistu radnu površinu posipamo šećer u prahu i na njemu tijesto izvaljamo na debljinu 3-4 milimetra. ; Modelima za izrezivanje u obliku cvjetića, izrežemo tijesto, a potom polovici izrezanih cvjetića u sredini izrežemo još i rupu. ; Oba oblika (sa i bez rupe) premjestimo lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i stavimo ih peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta. ; Gotove kese izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohlade. ; Potom kekse bez rupe premažemo s pola žličice pekmeza, preklopimo ih keksima s rupom i slažemo u kutiju za kekse ili na tanjur na kojima ćemo ih poslužiti.; -
Upute po koracima:
- U zdjeli pomiješamo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
- U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i sastojke ručnim mikserom izradimo u jednoličnu kremu.
- Zatim, dalje miksajući mikserom, polagano dodamo umućeno jaje i kada se dobro izmiješalo s maslacem i šećerom smanjimo brzinu na najmanje, te postupno dodajemo brašno.
- Od dobivenog tijesta rukama oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u hladnjak da odstoji 2 sata.
- Na čistu radnu površinu posipamo šećer u prahu i na njemu tijesto izvaljamo na debljinu 3-4 milimetra.
- Modelima za izrezivanje u obliku cvjetića, izrežemo tijesto, a potom polovici izrezanih cvjetića u sredini izrežemo još i rupu.
- Oba oblika (sa i bez rupe) premjestimo lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i stavimo ih peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta.
- Gotove kese izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohlade.
- Potom kekse bez rupe premažemo s pola žličice pekmeza, preklopimo ih keksima s rupom i slažemo u kutiju za kekse ili na tanjur na kojima ćemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 40
Rating: 4.33
You: 1
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:180minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
KUGLOF, keksi s pekmezom od šljiva, Keksici ljepljeni sa marmeladom,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Široki rezanci s bukovačama i suhim mesom
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Fusili na rimski način
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)