- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Sendvič s mljevenim mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti sendvič s mljevenim mesom.
Pripremiti mljeveno meso kao za mesnu „štrucu“, a onda od toga napraviti sendvič? Pogledajte video i biti će vam sve jasno.
Sendvič s mljevenim mesom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sendvič s mljevenim mesom. - žemlja, mlijeko, luk, mljeveno meso ((miješano)), jaje, kečap, origano (sušenog), bosiljak (sušenog), zelena salata, kruh ((raženog ili kukuruznog)), sol i papar, Za početak žemlju narežemo na kockice, stavimo ih u zdjelu, posolimo, ulijemo mlijeko, utisnemo dlanom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta. ; Zatim dodamo umućeno jaje, sjeckani luk, bosiljak, origano, popaprimo i dobro izmiješamo. Potom dodamo mljeveno meso i izradimo rukom u jednoličnu smjesu. ; Od dobivene smjese oblikujemo štruce debljine, po prilici, 7 centimetara i premjestimo na papir za pečenje, na limu za pečenje. Tako pripremljeno meso stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta. ; Pečeno meso ostavimo da se ohladi i narežemo na kriške debljine pola centimetra. ; Na krišku kruha stavimo list zelene salate, zatim nekoliko kolutova luka, potom kriške mesa, začinimo kečapom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- žemlja, 1
- mlijeko, 100 ml
- luk, 2 glavice
- mljeveno meso, 600 g (miješano)
- jaje, 1
- kečap, 4 žlice
- origano, 1/2 žličice sušenog
- bosiljak, 1/2 žličice sušenog
- zelena salata, 8 listova
- kruh, 4 kriške (raženog ili kukuruznog)
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za početak žemlju narežemo na kockice, stavimo ih u zdjelu, posolimo, ulijemo mlijeko, utisnemo dlanom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta.
- Zatim dodamo umućeno jaje, sjeckani luk, bosiljak, origano, popaprimo i dobro izmiješamo. Potom dodamo mljeveno meso i izradimo rukom u jednoličnu smjesu.
- Od dobivene smjese oblikujemo štruce debljine, po prilici, 7 centimetara i premjestimo na papir za pečenje, na limu za pečenje. Tako pripremljeno meso stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta.
- Pečeno meso ostavimo da se ohladi i narežemo na kriške debljine pola centimetra.
- Na krišku kruha stavimo list zelene salate, zatim nekoliko kolutova luka, potom kriške mesa, začinimo kečapom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |