Sipa iz teće

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Sipa iz teće
Saznajte kako pripremiti sipu iz teće u našem video receptu.

Jeste li znali da sipa živi gotovo isključivo u Mediteranu i morima istočne Azije? Tamo se najčešće jede sušena, kao brzi zalogaj, a kod nas je vjerojatno najpopularnija spremljena na crni rižoto. No ako ste se zaželjeli malo promjene, razmislite o ovome receptu, sipi iz teće. Sočnija je od rižota, a crnilo je još uvijek tu - samo u kombinaciji sa špagetima.

Sipa iz teće - Saznajte kako pripremiti sipu iz teće u našem video receptu. - sipa, luk, češnjak, peršin (sjeckani), sjeckana rajčica (iz konzerve), bijelo vino, ružmarin, lovorov list, špagete, maslinovo ulje, sol i papar, Sipu očistimo, a kesicu sa crnilom sa dna utrobe sačuvamo. Sipu zatim operemo i narežemo na trakice. ; Na maslinovom ulju popržimo sitno sjeckani luk, dodamo narezanu sipu i kratko pirjamo. ; Zatim dodajemo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i malo promiješamo. ; Čim češnjak pusti miris dodajemo sjeckanu rajčicu, bijelo vino, malo soli i papra te grančicu ružmarina i lovorov list. ; Sve zajedno podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke te kuhamo na laganoj vatri dok umak na pola ne reducira.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sipu očistimo, a kesicu sa crnilom sa dna utrobe sačuvamo. Sipu zatim operemo i narežemo na trakice.
  2. Na maslinovom ulju popržimo sitno sjeckani luk, dodamo narezanu sipu i kratko pirjamo.
  3. Zatim dodajemo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i malo promiješamo.
  4. Čim češnjak pusti miris dodajemo sjeckanu rajčicu, bijelo vino, malo soli i papra te grančicu ružmarina i lovorov list.
  5. Sve zajedno podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke te kuhamo na laganoj vatri dok umak na pola ne reducira.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: