Sipa s graškom

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Sipa s graškom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti sipu s graškom.

Sipa uvijek veseli svojim neuobičajenim crnilom i to je razlog zašto je mnogi vole – jer unosi malo raznolikosti na stol! Tako je i u slučaju ovog jela koje kombinira okuse mora s najboljim što priroda daje – s rajčicama i graškom.

Sipa s graškom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sipu s graškom. - sipa, luk, pelati rajčice, grašak (iz konzerve), češnjak, glatko brašno, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sipu očistimo i narežemo na trakice, a crnilo iz kesice istisnemo u čašicu, dodamo malo maslinovog ulja, te promiješamo da se crnilo ne kristalizira. ; U tavu stavimo narezanu sipu, preko nje ulijemo malo maslinovog ulja, toliko vode da pokrije sastojke, te ju na srednje jakoj vatri kuhamo 10-ak minuta. Zatim dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri kuhamo još 20-ak minuta. ; Potom dodamo ocijeđenu i na kocke narezanu pelati rajčicu, ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i kada zavri maknemo s vatre.; U zasebnu tavu na tri žlice maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, glatko brašno, te na laganoj vatri pržimo dok ne počne dobivati boju. ; Zatim dodamo sjeckani peršin, ulijemo toliko vode da dobijemo nježan baršunasti umak, te miješajući pjenjačom ulijemo crnilo od sipe, te pričekamo da zavri. ; Dobiveni umak umiješamo u tavu sa sipom i graškom, a kada sve zajedno još jednom zavri jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Sipu očistimo i narežemo na trakice, a crnilo iz kesice istisnemo u čašicu, dodamo malo maslinovog ulja, te promiješamo da se crnilo ne kristalizira.
 2. U tavu stavimo narezanu sipu, preko nje ulijemo malo maslinovog ulja, toliko vode da pokrije sastojke, te ju na srednje jakoj vatri kuhamo 10-ak minuta. Zatim dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri kuhamo još 20-ak minuta.
 3. Potom dodamo ocijeđenu i na kocke narezanu pelati rajčicu, ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i kada zavri maknemo s vatre.
 4. U zasebnu tavu na tri žlice maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, glatko brašno, te na laganoj vatri pržimo dok ne počne dobivati boju.
 5. Zatim dodamo sjeckani peršin, ulijemo toliko vode da dobijemo nježan baršunasti umak, te miješajući pjenjačom ulijemo crnilo od sipe, te pričekamo da zavri.
 6. Dobiveni umak umiješamo u tavu sa sipom i graškom, a kada sve zajedno još jednom zavri jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 27
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: