- Slavko Večerić
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Škarpina na lešo – Saznajte kako pripremiti škarpinu na lešo u našem video receptu. – škarpina, luk, lovorov list, papar (u zrnu), mrkva, češnjak, vinski ocat, maslinovo ulje, peršin (sjeckani), sol, U vodu stavimo sol, papar u zrnu, maslinovo ulje, lovorov list, mrkvu, luk, češnjak i kad zavri pustimo lagano da kuha oko 15 min. ; Zatim dodajemo ocat i očišćenu ribu i kuhamo još 15-20 min. ; Kada riba omekša serviramo je na tanjure uz dodatak blitve ili krumpira na lešo, pospemo kosanim peršinom i prelijemo s malo ulja i juhe. ; Juhu od kuhanja možemo procijediti, ukuhati rižu i poslužiti kao ukusnu riblju juhu.; – Kad kuhamo nešto na lešo to činimo da bismo maksimalno sačuvali okus, miris i nutricionistička svojstva namirnica koje se ne mogu jesti sirove već se moraju termički obrađivati. Škarpina na lešo će pokazati svoju pravu aromatičnu prirodu. Ne pretjerujte sa začinima, za to nema potrebe.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Škarpina na lešo – Saznajte kako pripremiti škarpinu na lešo u našem video receptu. – riba škarpina, luk, lovorov list, papar (u zrnu), mrkva, češnjak, vinski ocat, maslinovo ulje, peršin (sjeckani), sol, U vodu stavimo sol, papar u zrnu, maslinovo ulje, lovorov list, mrkvu, luk, češnjak i kad zavri pustimo lagano da kuha oko 15 min. ; Zatim dodajemo ocat i očišćenu ribu i kuhamo još 15-20 min. ; Kada riba omekša serviramo je na tanjure uz dodatak blitve ili krumpira na lešo, pospemo kosanim peršinom i prelijemo s malo ulja i juhe. ; Juhu od kuhanja možemo procijediti, ukuhati rižu i poslužiti kao ukusnu riblju juhu.; -</div>
Škarpina na lešo
Saznajte kako pripremiti škarpinu na lešo u našem video receptu.
Kad kuhamo nešto na lešo to činimo da bismo maksimalno sačuvali okus, miris i nutricionistička svojstva namirnica koje se ne mogu jesti sirove već se moraju termički obrađivati. Škarpina na lešo će pokazati svoju pravu aromatičnu prirodu. Ne pretjerujte sa začinima, za to nema potrebe.
Škarpina na lešo - Saznajte kako pripremiti škarpinu na lešo u našem video receptu. - riba škarpina, luk, lovorov list, papar (u zrnu), mrkva, češnjak, vinski ocat, maslinovo ulje, peršin (sjeckani), sol, U vodu stavimo sol, papar u zrnu, maslinovo ulje, lovorov list, mrkvu, luk, češnjak i kad zavri pustimo lagano da kuha oko 15 min. ; Zatim dodajemo ocat i očišćenu ribu i kuhamo još 15-20 min. ; Kada riba omekša serviramo je na tanjure uz dodatak blitve ili krumpira na lešo, pospemo kosanim peršinom i prelijemo s malo ulja i juhe. ; Juhu od kuhanja možemo procijediti, ukuhati rižu i poslužiti kao ukusnu riblju juhu.; -
Upute po koracima:
- U vodu stavimo sol, papar u zrnu, maslinovo ulje, lovorov list, mrkvu, luk, češnjak i kad zavri pustimo lagano da kuha oko 15 min.
- Zatim dodajemo ocat i očišćenu ribu i kuhamo još 15-20 min.
- Kada riba omekša serviramo je na tanjure uz dodatak blitve ili krumpira na lešo, pospemo kosanim peršinom i prelijemo s malo ulja i juhe.
- Juhu od kuhanja možemo procijediti, ukuhati rižu i poslužiti kao ukusnu riblju juhu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 33
Rating: 4.15
You: 5
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
škarpina recepti, škarpina, riba na leso, škarpina na lešo, skarpina recept, škarpina lešo, leso riba, riba leso, da li se riba za lešo stavi u hladnu vodu, skarpina riba,
Jela koja su danas popularna:
Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Fina Malinić
Palenta s bijelim grahom i keljom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Zapečene punjene paprike s mljevenim mesom
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Toplo hladna salata s tvrdo kuhanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pilav riža na indijski način
Votes: 92
Rating: 4.76
You: 3
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Svinjski medaljoni s kremastim umakom s tartufima
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Maksakaste - jetrica na estonski način
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Janjetina na lešo s umakom od rajčice
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Morski pas u umaku od limuna
Votes: 24
Rating: 4.75
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Brudet od ugora na ribarski način
Votes: 28
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)