Slani kolač od lisnatog tijesta sa šunkom

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Slani kolač od lisnatog tijesta sa šunkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od lisnatog tijesta sa šunkom.

Šunka, sir, kiseli krastavci...Zvuče kao poznati sastojci za uobičajen sendvič. No potrudite se malo više, pogledajte što smo mi napravili s njima i vjerujte, neće vam biti žao.

Slani kolač od lisnatog tijesta sa šunkom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od lisnatog tijesta sa šunkom. - lisnato tijesto, kuhana šunka ((dimljene)), kozji sir (masnog), jaje, kiseli krastavci, krušne mrvice, Prije svega 5 jaja skuhamo na tvrdo. U zdjeli umutimo 2 svježa jaja, dodamo šunku, tvrdo kuhana jaja i kiseli krastavac narezane na kockice, naribani sir i sve zajedno izmiješamo. ; Lisnato tijesto izvaljamo na veličinu lima za pečenje i premjestimo ga na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Zatim tijesto po dužini prerežemo na dvije polovice i svaku po sredini nadjenemo pripremljenom smjesom. ; Potom podignemo rubove tijesta do nadjeva i prstima u razmaku od jednog i pol centimetra štipamo tijesto oko nadjeva kako bi ostalo uspravno i premažemo ih umućenim jajetom. ; U zasebnoj zdjelici umutimo jaje, umiješamo krušne mrvice, dobivenu smjesu rasporedimo po nadjevu i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Gotov slani kolač poslužimo još vruć ili nešto kasnije hladan.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega 5 jaja skuhamo na tvrdo. U zdjeli umutimo 2 svježa jaja, dodamo šunku, tvrdo kuhana jaja i kiseli krastavac narezane na kockice, naribani sir i sve zajedno izmiješamo.
 2. Lisnato tijesto izvaljamo na veličinu lima za pečenje i premjestimo ga na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Zatim tijesto po dužini prerežemo na dvije polovice i svaku po sredini nadjenemo pripremljenom smjesom.
 3. Potom podignemo rubove tijesta do nadjeva i prstima u razmaku od jednog i pol centimetra štipamo tijesto oko nadjeva kako bi ostalo uspravno i premažemo ih umućenim jajetom.
 4. U zasebnoj zdjelici umutimo jaje, umiješamo krušne mrvice, dobivenu smjesu rasporedimo po nadjevu i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
 5. Gotov slani kolač poslužimo još vruć ili nešto kasnije hladan.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.54
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: