- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Slani kolač od srdela
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od srdela.
Nutricionisti preporučuju 2–3 obroka ribe tjedno, od kojih bi jedan trebao biti s ribom bogatom omega-3 masnim kiselinama, a srdela je zbog svoje cijene vrlo dobar izbor. Kako smo ju mi pripremili i dobili super kolač, pogledajte u priloženim uputama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- srdele, 500 g svježih, očišćenih
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- slane srdele, 4 fileta
- krušne mrvice, 40 g
- parmezan, 1 žlica naribanog
- jaje, 1
- limun, 2
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svježim i slanim srdelama odstranimo središnju kost i rep i nasjeckamo ih, limune narežemo na tanke kolutiće, a jaje umutimo.
- U zdjelu sa srdelama protisnemo češnjak, dodamo umućeno jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke.
- Dobivenu mješavinu ravnomjerno rasporedimo u vatrostalnu posudu premazanu maslinovim uljem, prekrijemo ju kolutovima limuna, prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 35 minuta.
- Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, ostavimo ga da se dobro ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |