Slatka nogometna lopta

 • 120 min
 • 8 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Slatka nogometna lopta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatku nogometnu loptu.

Kako razveseliti muškarca sladokusca? Zar ste zaboravili što je najvažnija sporedna stvar na svijetu?! Nogomet, naravno. I dok jedni trče za loptom drugi gledaju. Ako uz to još imaju i tortu u obliku nogometne lopte na stolu, užitak će biti potpun.

Slatka nogometna lopta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatku nogometnu loptu. - biskvit (kupovne biskvit rolade (2 x 200g)), šlag (instant), parfe krema (instant), mlijeko, boja za hranu (crvena boja za kolače), boja za hranu (zelena boja za kolače), Posudu kupolastog oblika obložimo plastičnom prozirnom kuhinjskom folijom. ; Gotove kupovne rolade narežemo na kriške debljine 1 cm te ih slažemo tijesno jednu do druge od dna prema rubu posude. ; Od praška za parfe i mlijeka ručnim mikserom izradimo kremu. Gotovu kremu prelijemo do ruba u posudu preko složenih krišaka rolade. Sve zajedno stavimo na 1 sat u hladnjak da se stisne.; Tortu nakon 1 sat izvadimo iz hladnjaka i pažljivo iskrenemo na ravnu podlogu na kojoj ćemo je kasnije servirati pa skinemo foliju. ; Za ukrašavanje torte izradimo šlag pjenu u 3 boje npr. bijelu i crvenu za boje lopte i zelenu za nogometnu travu. ; Bijelim šlagom, tanko prekrijemo kupolu torte pa po njoj (jednako dugim) čačkalicama slažemo šesterokute i peterokute kako bi dobili što vjerniji izgled prave nogometne lopte. ; Čačkalice maknemo pincetom, a na mjestu gdje su štapići ostavili tragove povučemo linije crvenim šlagom.; Dobivene peterokute ispunjavamo crvenim šlagom, a šesterokute ostavljamo bijele. Zelenim šlagom ukrasimo donji rub uokolo torte oponašajući travke trave tako da dobijemo dojam da lopta leži u travi.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Posudu kupolastog oblika obložimo plastičnom prozirnom kuhinjskom folijom.
 2. Gotove kupovne rolade narežemo na kriške debljine 1 cm te ih slažemo tijesno jednu do druge od dna prema rubu posude.
 3. Od praška za parfe i mlijeka ručnim mikserom izradimo kremu. Gotovu kremu prelijemo do ruba u posudu preko složenih krišaka rolade. Sve zajedno stavimo na 1 sat u hladnjak da se stisne.
 4. Tortu nakon 1 sat izvadimo iz hladnjaka i pažljivo iskrenemo na ravnu podlogu na kojoj ćemo je kasnije servirati pa skinemo foliju.
 5. Za ukrašavanje torte izradimo šlag pjenu u 3 boje npr. bijelu i crvenu za boje lopte i zelenu za nogometnu travu.
 6. Bijelim šlagom, tanko prekrijemo kupolu torte pa po njoj (jednako dugim) čačkalicama slažemo šesterokute i peterokute kako bi dobili što vjerniji izgled prave nogometne lopte.
 7. Čačkalice maknemo pincetom, a na mjestu gdje su štapići ostavili tragove povučemo linije crvenim šlagom.
 8. Dobivene peterokute ispunjavamo crvenim šlagom, a šesterokute ostavljamo bijele. Zelenim šlagom ukrasimo donji rub uokolo torte oponašajući travke trave tako da dobijemo dojam da lopta leži u travi.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 28
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: