Slatki nabujak od tjestenine s marelicama

 • 40 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Slatki nabujak od tjestenine s marelicama
Saznajte kako pripremiti slatki nabujak od tjestenine s marelicama u našem video receptu.

Iako kombinacija tjestenine i marelica može izgledati kao čudna kombinacija, slatki nabujak od tjestenine i marelica odličan je desert koji zbog svoje kaloričnosti može biti i cjelovit obrok. Spremit ćete ga vrlo brzo i razveseliti sve koji se nađu za stolom. Ako volite rižu na mlijeku, sigurno ćete voljeti i ovaj izvrsni desert - jer kuhanjem tjestenine u mlijeku ona dobiva sličnu, prekrasnu mliječnu teksturu.

Slatki nabujak od tjestenine s marelicama - Saznajte kako pripremiti slatki nabujak od tjestenine s marelicama u našem video receptu. - kompot od marelice (u konzervi), tjestenina, mlijeko, šećer, vanilin šećer, maslac, slatko vrhnje, jaje, U tavu stavljamo mlijeko, malo soli, vanilin šećer i pustimo da zavrije.; Stavljamo tjesteninu da se kuha 8-10 min. Za to vrijeme istučemo jaja, dodamo slatko vrhnje i malo promiješamo. Ocijeđenoj tjestenini dodajemo ocijeđene marelice iz kompota i smjesu od slatkog vrhnja i tučenih jaja te promiješamo. Stavljamo u već prethodno maslacem premazan kalup, dekoriramo maslacem po vrhu i stavljamo u prethodno zagrijanu pećnicu 20 min. na 200 C.

Vino: desertno vino ili pjenušac; Za to vrijeme istučemo jaja, dodamo slatko vrhnje i malo promiješamo. ; Ocijeđenoj tjestenini dodajemo ocijeđene marelice iz kompota i smjesu od slatkog vrhnja i tučenih jaja te promiješamo.; Stavljamo u već prethodno maslacem premazan kalup, dekoriramo maslacem po vrhu i stavljamo u prethodno zagrijanu pećnicu 20 min. na 200 C.; Uz ovo jelo preporučujemo desertno vino ili pjenušac.; -

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U tavu stavljamo mlijeko, malo soli, vanilin šećer i pustimo da zavrije.
 2. Stavljamo tjesteninu da se kuha 8-10 min. Za to vrijeme istučemo jaja, dodamo slatko vrhnje i malo promiješamo. Ocijeđenoj tjestenini dodajemo ocijeđene marelice iz kompota i smjesu od slatkog vrhnja i tučenih jaja te promiješamo. Stavljamo u već prethodno maslacem premazan kalup, dekoriramo maslacem po vrhu i stavljamo u prethodno zagrijanu pećnicu 20 min. na 200 C. Vino: desertno vino ili pjenušac
 3. Za to vrijeme istučemo jaja, dodamo slatko vrhnje i malo promiješamo.
 4. Ocijeđenoj tjestenini dodajemo ocijeđene marelice iz kompota i smjesu od slatkog vrhnja i tučenih jaja te promiješamo.
 5. Stavljamo u već prethodno maslacem premazan kalup, dekoriramo maslacem po vrhu i stavljamo u prethodno zagrijanu pećnicu 20 min. na 200 C.
 6. Uz ovo jelo preporučujemo desertno vino ili pjenušac.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 55
Rating: 4.13
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: