Slatko kisela svinjetina s ananasom

 • 45 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Slatko kisela svinjetina s ananasom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatko kiselu svinjetinu s ananasom.

Globalizacija, kao što znamo, ima svojih negativnih strana, ali ovaj je recept dokaz da ipak nije sve tako crno. Svinjetina u paru s ananasom i pregrštom egzotičnih sastojaka, nešto je što se u našem podneblju ne susreće baš često. Mislimo da je krajnje vrijeme da se to promijeni!

Slatko kisela svinjetina s ananasom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatko kiselu svinjetinu s ananasom. - svinjetina (bez kostiju), ananas, kukuruzno brašno, smeđi šećer, pileći temeljac ((kocka)), rižin ocat, umak od soje, jaje, češnjak, đumbir (naribanog), luk, celer, svježa zelena paprika, ulje, sezamovo ulje, Prije svega pripremimo slatko kiseli umak tako što u zdjelu stavimo 20 g kukuruznog brašna, dodamo smeđi šećer, ulijemo pileći temeljac, rižin ocat, polovicu sojinog umaka i izmiješamo pjenjačom. ; U zasebnu zdjelu stavimo bjelanjke, ulijemo preostali sojin umak, protisnemo češnjak, dodamo naribani đumbir, 40 g kukuruznog brašna i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo meso narezano na kocke veličine zalogaja, izmiješamo ga s marinadom i stavimo u hladnjak da se marinira nekoliko sati. ; Marinirano meso uvaljamo u preostalo kukuruzno brašno i stavimo pržiti u wok do svjetlo smeđe boje, te izvadimo na toplo. ; Zatim wok očistimo, u njega stavimo po žlicu običnog i sezamovog ulja, dodamo na kockice narezan luk, celerovu stabljiku i pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Potom dodamo na kockice narezanu zelenu papriku, prženo meso, na kockice narezan ananas, ulijemo pripremljeni slatko kiseli umak i kuhamo na laganoj vatri dok meso ne omekša. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega pripremimo slatko kiseli umak tako što u zdjelu stavimo 20 g kukuruznog brašna, dodamo smeđi šećer, ulijemo pileći temeljac, rižin ocat, polovicu sojinog umaka i izmiješamo pjenjačom.
 2. U zasebnu zdjelu stavimo bjelanjke, ulijemo preostali sojin umak, protisnemo češnjak, dodamo naribani đumbir, 40 g kukuruznog brašna i izmiješamo sastojke.
 3. Zatim dodamo meso narezano na kocke veličine zalogaja, izmiješamo ga s marinadom i stavimo u hladnjak da se marinira nekoliko sati.
 4. Marinirano meso uvaljamo u preostalo kukuruzno brašno i stavimo pržiti u wok do svjetlo smeđe boje, te izvadimo na toplo.
 5. Zatim wok očistimo, u njega stavimo po žlicu običnog i sezamovog ulja, dodamo na kockice narezan luk, celerovu stabljiku i pržimo dok povrće malo ne omekša.
 6. Potom dodamo na kockice narezanu zelenu papriku, prženo meso, na kockice narezan ananas, ulijemo pripremljeni slatko kiseli umak i kuhamo na laganoj vatri dok meso ne omekša. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: