- Almo Čatlak
- 110 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Slatko-kiseli pileći bataci – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatko-kisele pileće batke. – pileći batak, balzamični ocat, senf, med (s okusom limuna), slatka mljevena paprika, mljevena ljuta paprika, đumbir (mljevenog), sol i papar, Prije svega napravimo umak za marinadu tako što u zdjelu ulijemo balzamički ocat, dodamo senf, med, mljeveni đumbir, slatku i ljutu mljevenu crvenu papriku, te izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelu dodamo pileće batke, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo rukom. Potom zdjelu poklopimo i ostavimo meso da se marinira po prilici jedan sat. ; Marinirane batke složimo na rešetku iz pećnice i malo pričekamo da se višak marinade ocijedi. Zatim rešetku s mesom stavimo u pećnicu zagrijanu na 250°C, na srednju razinu pod gril. ; Nakon 15-ak minuta, kada su bataci dobili boju okrenemo ih, pečemo još 15-ak minuta i poslužimo.; – Istočnjačke su se kuhinje, a posebice kineska, u svijetu proslavile različitim slatko-kiselim kombinacijama pa smo Vam odlučili približiti svjetske trendove. Zanimljiv će spoj umaka i začina svakako „podignuti“ blagi okus piletine.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Slatko-kiseli pileći bataci – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatko-kisele pileće batke. – pileći batak, balzamički ocat, senf, med (s okusom limuna), slatka mljevena paprika, mljevena ljuta paprika, đumbir (mljevenog), sol i papar, Prije svega napravimo umak za marinadu tako što u zdjelu ulijemo balzamički ocat, dodamo senf, med, mljeveni đumbir, slatku i ljutu mljevenu crvenu papriku, te izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelu dodamo pileće batke, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo rukom. Potom zdjelu poklopimo i ostavimo meso da se marinira po prilici jedan sat. ; Marinirane batke složimo na rešetku iz pećnice i malo pričekamo da se višak marinade ocijedi. Zatim rešetku s mesom stavimo u pećnicu zagrijanu na 250°C, na srednju razinu pod gril. ; Nakon 15-ak minuta, kada su bataci dobili boju okrenemo ih, pečemo još 15-ak minuta i poslužimo.; -</div>
Slatko-kiseli pileći bataci
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatko-kisele pileće batke.
Istočnjačke su se kuhinje, a posebice kineska, u svijetu proslavile različitim slatko-kiselim kombinacijama pa smo Vam odlučili približiti svjetske trendove. Zanimljiv će spoj umaka i začina svakako „podignuti“ blagi okus piletine.
Slatko-kiseli pileći bataci - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatko-kisele pileće batke. - pileći batak, balzamički ocat, senf, med (s okusom limuna), slatka mljevena paprika, mljevena ljuta paprika, đumbir (mljevenog), sol i papar, Prije svega napravimo umak za marinadu tako što u zdjelu ulijemo balzamički ocat, dodamo senf, med, mljeveni đumbir, slatku i ljutu mljevenu crvenu papriku, te izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelu dodamo pileće batke, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo rukom. Potom zdjelu poklopimo i ostavimo meso da se marinira po prilici jedan sat. ; Marinirane batke složimo na rešetku iz pećnice i malo pričekamo da se višak marinade ocijedi. Zatim rešetku s mesom stavimo u pećnicu zagrijanu na 250°C, na srednju razinu pod gril. ; Nakon 15-ak minuta, kada su bataci dobili boju okrenemo ih, pečemo još 15-ak minuta i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Prije svega napravimo umak za marinadu tako što u zdjelu ulijemo balzamički ocat, dodamo senf, med, mljeveni đumbir, slatku i ljutu mljevenu crvenu papriku, te izmiješamo sastojke.
- Zatim u zdjelu dodamo pileće batke, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo rukom. Potom zdjelu poklopimo i ostavimo meso da se marinira po prilici jedan sat.
- Marinirane batke složimo na rešetku iz pećnice i malo pričekamo da se višak marinade ocijedi. Zatim rešetku s mesom stavimo u pećnicu zagrijanu na 250°C, na srednju razinu pod gril.
- Nakon 15-ak minuta, kada su bataci dobili boju okrenemo ih, pečemo još 15-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:110minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
pileci batak,
Jela koja su danas popularna:
Hrskava piletina s mladim lukom i umakom od limuna
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Riba kokot kuhana na pari
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Pita sa sirom, mortadelom i tvrdo kuhanim jajima
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Oshi sushi s lososom
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Krpice s graškom i mortadellom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Pikantna palenta s rajčicom
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Odresci morskog psa s krumpirom i šparogama
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Zagorski štrukli na dva načina
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Mediteranska salata s kajganom i povrćem
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Hot dog u slatko-kiselom umaku
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Tjestenina sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)