- Almo Čatlak
- 45 min
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Šnenokli – Saznajte kako pripremiti šnenokle u našem video receptu. – jaje, mlijeko, vanilin štapić, šećer, sladoled, sol, U nižoj i široj posudi zakuhamo mlijeko i u njemu 1 štapić svježe vanilije (umjesto svježe vanilije možete upotrijebiti i 1 vrećicu vanilin šećera). ; Odvojimo bjelanjke od žumanjaka. ; Bjelanjcima dodamo 30 g šećera, prstohvat soli i istučemo čvrsti snijeg. ; Žlicom uzimamo „žličnjake“ od snijega od bjelanjaka i stavljamo jedan po jedan na vrelo mlijeko. ; Nakon 1-2 minute ih okrećemo i nakon slijedeće 1 minute ih vadimo (najbolje u zdjelu u kojoj ćemo ih servirati) da se ohlade. ; U posebnoj zdjelici izmiješamo 70 g šećera i žumanjke. ; Pazimo da se šećer potpuno rastopi i da dobijemo lijepu svjetlo žutu kremu. ; Kremi uz stalno miješanje dodajemo vruće mlijeko na kojem smo kuhali žličnjake od bjelanjaka. ; Kremu sada prelijemo u novi čisti lonac, dodamo kuglicu sladoleda od vanilije i uz stalno miješanje još jednom zagrijemo (ne kuhamo) da se jaja povežu. ; Gotovu kremu prelijemo u zdjelu sa žličnjacima od bjelanjaka i pustimo je da se ohladi na sobnoj temperaturi kako bi je mogli staviti u hladnjak da se dobro ohladi.; – Koliko ih god mi smatrali svojima, šnenokle (u Dalmaciji paradižet), izvorno Schneenockerln, austrijski je recept koji se zbog svoje jednostavnosti u pripremi i bogatstvu u okusu proširio daleko od granica svoje domovine. Njegova jednostavnost otvara mogućnost improvizacije, pa se šnenokle serviraju sa keksima, posipaju čokoladom, dodaju im se voćni sirupi, a i pokoja kuglica sladoleda – koja se sasvim slučajno našla na stolu – sasvim će fino upotpuniti njihov jedinstven okus. Jedite ih hladne! Ako izdržite.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Šnenokli – Saznajte kako pripremiti šnenokle u našem video receptu. – jaja, mlijeko, vanilin štapić, šećer, sladoled, sol, U nižoj i široj posudi zakuhamo mlijeko i u njemu 1 štapić svježe vanilije (umjesto svježe vanilije možete upotrijebiti i 1 vrećicu vanilin šećera). ; Odvojimo bjelanjke od žumanjaka. ; Bjelanjcima dodamo 30 g šećera, prstohvat soli i istučemo čvrsti snijeg. ; Žlicom uzimamo „žličnjake“ od snijega od bjelanjaka i stavljamo jedan po jedan na vrelo mlijeko. ; Nakon 1-2 minute ih okrećemo i nakon slijedeće 1 minute ih vadimo (najbolje u zdjelu u kojoj ćemo ih servirati) da se ohlade. ; U posebnoj zdjelici izmiješamo 70 g šećera i žumanjke. ; Pazimo da se šećer potpuno rastopi i da dobijemo lijepu svjetlo žutu kremu. ; Kremi uz stalno miješanje dodajemo vruće mlijeko na kojem smo kuhali žličnjake od bjelanjaka. ; Kremu sada prelijemo u novi čisti lonac, dodamo kuglicu sladoleda od vanilije i uz stalno miješanje još jednom zagrijemo (ne kuhamo) da se jaja povežu. ; Gotovu kremu prelijemo u zdjelu sa žličnjacima od bjelanjaka i pustimo je da se ohladi na sobnoj temperaturi kako bi je mogli staviti u hladnjak da se dobro ohladi.; -</div>
Šnenokli
Saznajte kako pripremiti šnenokle u našem video receptu.
Koliko ih god mi smatrali svojima, šnenokle (u Dalmaciji paradižet), izvorno Schneenockerln, austrijski je recept koji se zbog svoje jednostavnosti u pripremi i bogatstvu u okusu proširio daleko od granica svoje domovine. Njegova jednostavnost otvara mogućnost improvizacije, pa se šnenokle serviraju sa keksima, posipaju čokoladom, dodaju im se voćni sirupi, a i pokoja kuglica sladoleda - koja se sasvim slučajno našla na stolu - sasvim će fino upotpuniti njihov jedinstven okus. Jedite ih hladne! Ako izdržite.
Šnenokli - Saznajte kako pripremiti šnenokle u našem video receptu. - jaja, mlijeko, vanilin štapić, šećer, sladoled, sol, U nižoj i široj posudi zakuhamo mlijeko i u njemu 1 štapić svježe vanilije (umjesto svježe vanilije možete upotrijebiti i 1 vrećicu vanilin šećera). ; Odvojimo bjelanjke od žumanjaka. ; Bjelanjcima dodamo 30 g šećera, prstohvat soli i istučemo čvrsti snijeg. ; Žlicom uzimamo „žličnjake“ od snijega od bjelanjaka i stavljamo jedan po jedan na vrelo mlijeko. ; Nakon 1-2 minute ih okrećemo i nakon slijedeće 1 minute ih vadimo (najbolje u zdjelu u kojoj ćemo ih servirati) da se ohlade. ; U posebnoj zdjelici izmiješamo 70 g šećera i žumanjke. ; Pazimo da se šećer potpuno rastopi i da dobijemo lijepu svjetlo žutu kremu. ; Kremi uz stalno miješanje dodajemo vruće mlijeko na kojem smo kuhali žličnjake od bjelanjaka. ; Kremu sada prelijemo u novi čisti lonac, dodamo kuglicu sladoleda od vanilije i uz stalno miješanje još jednom zagrijemo (ne kuhamo) da se jaja povežu. ; Gotovu kremu prelijemo u zdjelu sa žličnjacima od bjelanjaka i pustimo je da se ohladi na sobnoj temperaturi kako bi je mogli staviti u hladnjak da se dobro ohladi.; -
Upute po koracima:
- U nižoj i široj posudi zakuhamo mlijeko i u njemu 1 štapić svježe vanilije (umjesto svježe vanilije možete upotrijebiti i 1 vrećicu vanilin šećera).
- Odvojimo bjelanjke od žumanjaka.
- Bjelanjcima dodamo 30 g šećera, prstohvat soli i istučemo čvrsti snijeg.
- Žlicom uzimamo „žličnjake“ od snijega od bjelanjaka i stavljamo jedan po jedan na vrelo mlijeko.
- Nakon 1-2 minute ih okrećemo i nakon slijedeće 1 minute ih vadimo (najbolje u zdjelu u kojoj ćemo ih servirati) da se ohlade.
- U posebnoj zdjelici izmiješamo 70 g šećera i žumanjke.
- Pazimo da se šećer potpuno rastopi i da dobijemo lijepu svjetlo žutu kremu.
- Kremi uz stalno miješanje dodajemo vruće mlijeko na kojem smo kuhali žličnjake od bjelanjaka.
- Kremu sada prelijemo u novi čisti lonac, dodamo kuglicu sladoleda od vanilije i uz stalno miješanje još jednom zagrijemo (ne kuhamo) da se jaja povežu.
- Gotovu kremu prelijemo u zdjelu sa žličnjacima od bjelanjaka i pustimo je da se ohladi na sobnoj temperaturi kako bi je mogli staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 31
Rating: 4.39
You: 5
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
snenokle, snenokli, šnenokle recept, šne nokle, Šnenokle u dalmaciji,
Jela koja su danas popularna:
Losos sa slatko-kiselim umakom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Blaganski kruh s feta sirom
Votes: 46
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
75 min
Almo Čatlak
Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom
Votes: 54
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku
Votes: 53
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Rolice od kuhane šunke, sira i hrena
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Meksički doručak
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Pašteta od guščje jetre
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Confit od patke (Confit de canard)
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Francuski začin
Juneća pisanica s mozzarellom i kaduljom
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)