Šnenokli

 • 45 min
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Šnenokli
Saznajte kako pripremiti šnenokle u našem video receptu.

Koliko ih god mi smatrali svojima, šnenokle (u Dalmaciji paradižet), izvorno Schneenockerln, austrijski je recept koji se zbog svoje jednostavnosti u pripremi i bogatstvu u okusu proširio daleko od granica svoje domovine. Njegova jednostavnost otvara mogućnost improvizacije, pa se šnenokle serviraju sa keksima, posipaju čokoladom, dodaju im se voćni sirupi, a i pokoja kuglica sladoleda - koja se sasvim slučajno našla na stolu - sasvim će fino upotpuniti njihov jedinstven okus. Jedite ih hladne! Ako izdržite.

Šnenokli - Saznajte kako pripremiti šnenokle u našem video receptu. - jaja, mlijeko, vanilin štapić, šećer, sladoled, sol, U nižoj i široj posudi zakuhamo mlijeko i u njemu 1 štapić svježe vanilije (umjesto svježe vanilije možete upotrijebiti i 1 vrećicu vanilin šećera). ; Odvojimo bjelanjke od žumanjaka. ; Bjelanjcima dodamo 30 g šećera, prstohvat soli i istučemo čvrsti snijeg. ; Žlicom uzimamo „žličnjake“ od snijega od bjelanjaka i stavljamo jedan po jedan na vrelo mlijeko. ; Nakon 1-2 minute ih okrećemo i nakon slijedeće 1 minute ih vadimo (najbolje u zdjelu u kojoj ćemo ih servirati) da se ohlade. ; U posebnoj zdjelici izmiješamo 70 g šećera i žumanjke. ; Pazimo da se šećer potpuno rastopi i da dobijemo lijepu svjetlo žutu kremu. ; Kremi uz stalno miješanje dodajemo vruće mlijeko na kojem smo kuhali žličnjake od bjelanjaka. ; Kremu sada prelijemo u novi čisti lonac, dodamo kuglicu sladoleda od vanilije i uz stalno miješanje još jednom zagrijemo (ne kuhamo) da se jaja povežu. ; Gotovu kremu prelijemo u zdjelu sa žličnjacima od bjelanjaka i pustimo je da se ohladi na sobnoj temperaturi kako bi je mogli staviti u hladnjak da se dobro ohladi.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U nižoj i široj posudi zakuhamo mlijeko i u njemu 1 štapić svježe vanilije (umjesto svježe vanilije možete upotrijebiti i 1 vrećicu vanilin šećera).
 2. Odvojimo bjelanjke od žumanjaka.
 3. Bjelanjcima dodamo 30 g šećera, prstohvat soli i istučemo čvrsti snijeg.
 4. Žlicom uzimamo „žličnjake“ od snijega od bjelanjaka i stavljamo jedan po jedan na vrelo mlijeko.
 5. Nakon 1-2 minute ih okrećemo i nakon slijedeće 1 minute ih vadimo (najbolje u zdjelu u kojoj ćemo ih servirati) da se ohlade.
 6. U posebnoj zdjelici izmiješamo 70 g šećera i žumanjke.
 7. Pazimo da se šećer potpuno rastopi i da dobijemo lijepu svjetlo žutu kremu.
 8. Kremi uz stalno miješanje dodajemo vruće mlijeko na kojem smo kuhali žličnjake od bjelanjaka.
 9. Kremu sada prelijemo u novi čisti lonac, dodamo kuglicu sladoleda od vanilije i uz stalno miješanje još jednom zagrijemo (ne kuhamo) da se jaja povežu.
 10. Gotovu kremu prelijemo u zdjelu sa žličnjacima od bjelanjaka i pustimo je da se ohladi na sobnoj temperaturi kako bi je mogli staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 31
Rating: 4.39
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: