- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Soparnik – Saznajte kako pripremiti soparnik u našem video receptu. – Tijesto:: brašno, maslinovo ulje, sol, voda, Nadjev:: peršin, blitva, mladi luk, češnjak, maslinovo ulje, sol, Listove blitve dobro operemo i izrežemo tvrdi dio. Zatim ih narežemo na trakice, preselimo u duboku zdjelu, dodamo sjeckani mladi luk i peršin, sve zajedno posolimo i prelijemo maslinovim uljem. Promiješamo i stavimo na stranu. ; U zdjelu prosijemo brašno, dodamo malo soli, dvije žlice maslinovog ulja, malo vode i ručnim mikserom umijesimo tijesto. ; Na pobrašnjenu dasku prebacimo tijesto, podijelimo ga na dvije polovice i jednu po jednu izvaljamo u oblik kruga.; Lim za pečenje posipamo brašnom i na njega pomoću valjka prebacimo jedno tijesto. ; Tijesto nadjenemo mješavinom povrće i preklopimo drugom polovicom tijesta. Rubove obiju tijesta spojimo i podvinemo prema unutra. ; Stavljamo u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 20 minuta. ; Kada soparnik izvadimo iz pećnice, premažemo ga mješavinom maslinovog ulja i protisnutog češnjaka.; – Soparnik, specijalitet iz dalmatinskih Poljica, datira još iz vremena starih Turaka. Jednostavno je to jelo: malo blitve, mladog luka i peršina, zarobljeno između dva sloja najjednostavnijeg tijesta. U originalu, za pripremu soparnika potrebne su okrugle drvene ploče <i>sinije</i>, tijesto se valja uz pomoć <i>lazanjura</i>, a sve zajedno peče se u <i>kominu</i>. No i obična pećnica biti će sasvim dovoljna za naš domaći soparnik!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Soparnik – Saznajte kako pripremiti soparnik u našem video receptu. – Tijesto:: brašno, maslinovo ulje, sol, voda, Nadjev:: peršin, blitva, mladi luk, češnjak, maslinovo ulje, sol, Listove blitve dobro operemo i izrežemo tvrdi dio. Zatim ih narežemo na trakice, preselimo u duboku zdjelu, dodamo sjeckani mladi luk i peršin, sve zajedno posolimo i prelijemo maslinovim uljem. Promiješamo i stavimo na stranu. ; U zdjelu prosijemo brašno, dodamo malo soli, dvije žlice maslinovog ulja, malo vode i ručnim mikserom umijesimo tijesto. ; Na pobrašnjenu dasku prebacimo tijesto, podijelimo ga na dvije polovice i jednu po jednu izvaljamo u oblik kruga.; Lim za pečenje posipamo brašnom i na njega pomoću valjka prebacimo jedno tijesto. ; Tijesto nadjenemo mješavinom povrće i preklopimo drugom polovicom tijesta. Rubove obiju tijesta spojimo i podvinemo prema unutra. ; Stavljamo u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 20 minuta. ; Kada soparnik izvadimo iz pećnice, premažemo ga mješavinom maslinovog ulja i protisnutog češnjaka.; -</div>
Soparnik
Saznajte kako pripremiti soparnik u našem video receptu.
Soparnik, specijalitet iz dalmatinskih Poljica, datira još iz vremena starih Turaka. Jednostavno je to jelo: malo blitve, mladog luka i peršina, zarobljeno između dva sloja najjednostavnijeg tijesta. U originalu, za pripremu soparnika potrebne su okrugle drvene ploče sinije, tijesto se valja uz pomoć lazanjura, a sve zajedno peče se u kominu. No i obična pećnica biti će sasvim dovoljna za naš domaći soparnik!
Soparnik - Saznajte kako pripremiti soparnik u našem video receptu. - Tijesto:: brašno, maslinovo ulje, sol, voda, Nadjev:: peršin, blitva, mladi luk, češnjak, maslinovo ulje, sol, Listove blitve dobro operemo i izrežemo tvrdi dio. Zatim ih narežemo na trakice, preselimo u duboku zdjelu, dodamo sjeckani mladi luk i peršin, sve zajedno posolimo i prelijemo maslinovim uljem. Promiješamo i stavimo na stranu. ; U zdjelu prosijemo brašno, dodamo malo soli, dvije žlice maslinovog ulja, malo vode i ručnim mikserom umijesimo tijesto. ; Na pobrašnjenu dasku prebacimo tijesto, podijelimo ga na dvije polovice i jednu po jednu izvaljamo u oblik kruga.; Lim za pečenje posipamo brašnom i na njega pomoću valjka prebacimo jedno tijesto. ; Tijesto nadjenemo mješavinom povrće i preklopimo drugom polovicom tijesta. Rubove obiju tijesta spojimo i podvinemo prema unutra. ; Stavljamo u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 20 minuta. ; Kada soparnik izvadimo iz pećnice, premažemo ga mješavinom maslinovog ulja i protisnutog češnjaka.; -
Upute po koracima:
- Listove blitve dobro operemo i izrežemo tvrdi dio. Zatim ih narežemo na trakice, preselimo u duboku zdjelu, dodamo sjeckani mladi luk i peršin, sve zajedno posolimo i prelijemo maslinovim uljem. Promiješamo i stavimo na stranu.
- U zdjelu prosijemo brašno, dodamo malo soli, dvije žlice maslinovog ulja, malo vode i ručnim mikserom umijesimo tijesto.
- Na pobrašnjenu dasku prebacimo tijesto, podijelimo ga na dvije polovice i jednu po jednu izvaljamo u oblik kruga.
- Lim za pečenje posipamo brašnom i na njega pomoću valjka prebacimo jedno tijesto.
- Tijesto nadjenemo mješavinom povrće i preklopimo drugom polovicom tijesta. Rubove obiju tijesta spojimo i podvinemo prema unutra.
- Stavljamo u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 20 minuta.
- Kada soparnik izvadimo iz pećnice, premažemo ga mješavinom maslinovog ulja i protisnutog češnjaka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 44
Rating: 4.2
You: 4
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
soparnik, soparnik recept, soparnik iz pecnice, poljički soparnik, soparnik iz pećnice recept, tijesto za soparnik, domaj soponik, soparnik kako se pravi, stoparnik,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Hobotnica iz pećnice s mladim krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Sendvič s jajima i sardinama
Votes: 23
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
10 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)