- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Špecle s povrćem i mesnim sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špecle s povrćem i mesnim sirom. – oštro brašno, jaje, maslac, mesni sir, grašak (smrznutog), svježa crvena paprika, povrtni temeljac, topivi sir (mekani), luk, sol i papar, U zdjelu s umućenim jajima postupno dodajemo brašno, uz stalno miješanje pjenjačom. ; Kada dobijemo rijetko tijesto bez grudica iz kojeg izbijaju mjehurići možemo raditi špecle. ; Dasku za rezanje namočimo u vodi, na namočeni dio premjestimo malo tijesta i nožem odvajamo tanke komadiće tijesta, te ih guramo u vrelu i posoljenu vodu. ; Tako dobivene špecle kuhamo dok ne isplivaju na površinu vode, ocijedimo ih i stavimo na stranu. ; Zatim u tavu na ugrijani maslac dodamo mesni sir narezan na prutiće i kratko popržimo sa svih strana. ; Potom dodamo svježu papriku narezanu na trakice, grašak, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; U tavu dodamo špecle, promiješamo i maknemo s vatre. Jelo posipamo naribanim sirom, prekrijemo s nekoliko prženih kolutova luka i poslužimo.; – Što reći o ovom jelu osim da je ukusno. Ali ako se sjetite izreke da „slika vrijedi više od tisuću riječi“ trebate pogledati video i vidjeti kako se priprema.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Špecle s povrćem i mesnim sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špecle s povrćem i mesnim sirom. – oštro brašno, jaje, maslac, mesni sir, grašak (smrznutog), svježa crvena paprika, povrtni temeljac, topivi sir (mekani), luk, sol i papar, U zdjelu s umućenim jajima postupno dodajemo brašno, uz stalno miješanje pjenjačom. ; Kada dobijemo rijetko tijesto bez grudica iz kojeg izbijaju mjehurići možemo raditi špecle. ; Dasku za rezanje namočimo u vodi, na namočeni dio premjestimo malo tijesta i nožem odvajamo tanke komadiće tijesta, te ih guramo u vrelu i posoljenu vodu. ; Tako dobivene špecle kuhamo dok ne isplivaju na površinu vode, ocijedimo ih i stavimo na stranu. ; Zatim u tavu na ugrijani maslac dodamo mesni sir narezan na prutiće i kratko popržimo sa svih strana. ; Potom dodamo svježu papriku narezanu na trakice, grašak, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; U tavu dodamo špecle, promiješamo i maknemo s vatre. Jelo posipamo naribanim sirom, prekrijemo s nekoliko prženih kolutova luka i poslužimo.; -</div>
Špecle s povrćem i mesnim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti špecle s povrćem i mesnim sirom.
Što reći o ovom jelu osim da je ukusno. Ali ako se sjetite izreke da „slika vrijedi više od tisuću riječi“ trebate pogledati video i vidjeti kako se priprema.
Špecle s povrćem i mesnim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti špecle s povrćem i mesnim sirom. - oštro brašno, jaje, maslac, mesni sir, grašak (smrznutog), svježa crvena paprika, povrtni temeljac, topivi sir (mekani), luk, sol i papar, U zdjelu s umućenim jajima postupno dodajemo brašno, uz stalno miješanje pjenjačom. ; Kada dobijemo rijetko tijesto bez grudica iz kojeg izbijaju mjehurići možemo raditi špecle. ; Dasku za rezanje namočimo u vodi, na namočeni dio premjestimo malo tijesta i nožem odvajamo tanke komadiće tijesta, te ih guramo u vrelu i posoljenu vodu. ; Tako dobivene špecle kuhamo dok ne isplivaju na površinu vode, ocijedimo ih i stavimo na stranu. ; Zatim u tavu na ugrijani maslac dodamo mesni sir narezan na prutiće i kratko popržimo sa svih strana. ; Potom dodamo svježu papriku narezanu na trakice, grašak, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; U tavu dodamo špecle, promiješamo i maknemo s vatre. Jelo posipamo naribanim sirom, prekrijemo s nekoliko prženih kolutova luka i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- U zdjelu s umućenim jajima postupno dodajemo brašno, uz stalno miješanje pjenjačom.
- Kada dobijemo rijetko tijesto bez grudica iz kojeg izbijaju mjehurići možemo raditi špecle.
- Dasku za rezanje namočimo u vodi, na namočeni dio premjestimo malo tijesta i nožem odvajamo tanke komadiće tijesta, te ih guramo u vrelu i posoljenu vodu.
- Tako dobivene špecle kuhamo dok ne isplivaju na površinu vode, ocijedimo ih i stavimo na stranu.
- Zatim u tavu na ugrijani maslac dodamo mesni sir narezan na prutiće i kratko popržimo sa svih strana.
- Potom dodamo svježu papriku narezanu na trakice, grašak, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
- U tavu dodamo špecle, promiješamo i maknemo s vatre. Jelo posipamo naribanim sirom, prekrijemo s nekoliko prženih kolutova luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 27
Rating: 4.59
You: 4
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
špecle, špecle sa sirom, faširano meso i špecli,
Jela koja su danas popularna:
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Buhtle s pekmezom od šljiva
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Tjestenina s hummusom i mladim lukom na pikantan način
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Marinirane masline s mozzarellom
Votes: 47
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)