Stracotto – pirjana plećka s parpadellama

 • 250 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Stracotto - pirjana plećka s parpadellama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti stracotto - pirjanu plećku s parpadellama.

Nakon što pročitate ovih par redaka zatvorite oči i zamislite sljedeće: boškarin, korjenasto povrće, crno vino, temeljac i papardelle u prekrasnoj harmoniji okusa. Sad možete i otvoriti oči i krenuti u nabavku sastojaka kako ne bi sve ostalo samo na zamišljanju!

Stracotto - pirjana plećka s parpadellama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti stracotto - pirjanu plećku s parpadellama. - boškarin ((odležani vrh plećke)), brašno, crno vino, češnjak, luk, korijen celera, mrkva, mesni temeljac ((iz kocke)), tjestenina ((parpadella)), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica, posolimo, uvaljamo u brašno, a višak brašna otresemo. ; U loncu ugrijemo nekoliko žlica maslinovog ulja, dodamo pripremljeno meso, popržimo ga sa svih strana i izvadimo na stranu. ; Na masnoću od prženja ulijemo crno vino, te laganim pokretima pjenjačom s dna posude skidamo karamelizirani sloj od prženja i ostavimo da umak napola ispari. ; U sjekač stavimo očišćeno i na kocke narezano povrće (mrkvu, korijen celera, luk i češnjak) i dobro usitnimo sastojke. Zatim u lonac dodamo usitnjeno povrće, posolimo, popaprimo i izmiješamo sastojke. ; Potom na povrće stavimo poprženo meso, ulijemo mesni temeljac i još toliko vode da pokrije 2/3 visine sastojaka, te malo protresemo. ; Kada zavri poklopimo, te na laganoj vatri kuhamo po prilici tri i pol sata (meso tijekom kuhanja povremeno okrećemo i po potrebi podlijevamo toplom vodom). ; Gotovo meso izvadimo na dasku za rezanje, narežemo ga na kriške debljine jednog i pol centimetra, te ga zajedno s umakom poslužimo uz kuhane parpadelle.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Meso očistimo od kožica i žilica, posolimo, uvaljamo u brašno, a višak brašna otresemo.
 2. U loncu ugrijemo nekoliko žlica maslinovog ulja, dodamo pripremljeno meso, popržimo ga sa svih strana i izvadimo na stranu.
 3. Na masnoću od prženja ulijemo crno vino, te laganim pokretima pjenjačom s dna posude skidamo karamelizirani sloj od prženja i ostavimo da umak napola ispari.
 4. U sjekač stavimo očišćeno i na kocke narezano povrće (mrkvu, korijen celera, luk i češnjak) i dobro usitnimo sastojke. Zatim u lonac dodamo usitnjeno povrće, posolimo, popaprimo i izmiješamo sastojke.
 5. Potom na povrće stavimo poprženo meso, ulijemo mesni temeljac i još toliko vode da pokrije 2/3 visine sastojaka, te malo protresemo.
 6. Kada zavri poklopimo, te na laganoj vatri kuhamo po prilici tri i pol sata (meso tijekom kuhanja povremeno okrećemo i po potrebi podlijevamo toplom vodom).
 7. Gotovo meso izvadimo na dasku za rezanje, narežemo ga na kriške debljine jednog i pol centimetra, te ga zajedno s umakom poslužimo uz kuhane parpadelle.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:250minuta

Najnovije zanimljivosti: