- Almo Čatlak
- 35 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjska pisanica u bijelom vinu na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku pisanicu u bijelom vinu na mediteranski način. – svinjska pisanica, bijelo vino, maslac, lovorov list, kadulja, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica te je ukoso narežemo na tanke odreske. ; U ugrijanoj tavi rastopimo maslac, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo listove lovora i kadulje te pržimo 1-2 minute da se masnoća aromatizira. ; Zatim odreske posolimo i stavimo ih peći na masnoću, sa svake strane jednu i pol minutu. ; Potom odreske popaprimo i izvadimo na stranu, na toplo. ; U tavu, na masnoću, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Nakon 5-6 minuta ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo 3-4 minute da se umak malo zgusne. ; Na tanjure rasporedimo odreske, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo.
; – Najfiniji dio svinjetine s umakom od vina, aromatiziran lovorom i kaduljom, je "must have" jelo za prave sladokusce.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Svinjska pisanica u bijelom vinu na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku pisanicu u bijelom vinu na mediteranski način. – svinjska pisanica, bijelo vino, maslac, lovorov list, kadulja, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica te je ukoso narežemo na tanke odreske. ; U ugrijanoj tavi rastopimo maslac, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo listove lovora i kadulje te pržimo 1-2 minute da se masnoća aromatizira. ; Zatim odreske posolimo i stavimo ih peći na masnoću, sa svake strane jednu i pol minutu. ; Potom odreske popaprimo i izvadimo na stranu, na toplo. ; U tavu, na masnoću, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Nakon 5-6 minuta ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo 3-4 minute da se umak malo zgusne. ; Na tanjure rasporedimo odreske, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo.
; -</div>
Svinjska pisanica u bijelom vinu na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku pisanicu u bijelom vinu na mediteranski način.
Najfiniji dio svinjetine s umakom od vina, aromatiziran lovorom i kaduljom, je "must have" jelo za prave sladokusce.
Svinjska pisanica u bijelom vinu na mediteranski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku pisanicu u bijelom vinu na mediteranski način. - svinjska pisanica, bijelo vino, maslac, lovorov list, kadulja, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica te je ukoso narežemo na tanke odreske. ; U ugrijanoj tavi rastopimo maslac, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo listove lovora i kadulje te pržimo 1-2 minute da se masnoća aromatizira. ; Zatim odreske posolimo i stavimo ih peći na masnoću, sa svake strane jednu i pol minutu. ; Potom odreske popaprimo i izvadimo na stranu, na toplo. ; U tavu, na masnoću, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Nakon 5-6 minuta ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo 3-4 minute da se umak malo zgusne. ; Na tanjure rasporedimo odreske, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica te je ukoso narežemo na tanke odreske.
- U ugrijanoj tavi rastopimo maslac, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo listove lovora i kadulje te pržimo 1-2 minute da se masnoća aromatizira.
- Zatim odreske posolimo i stavimo ih peći na masnoću, sa svake strane jednu i pol minutu.
- Potom odreske popaprimo i izvadimo na stranu, na toplo.
- U tavu, na masnoću, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.
- Nakon 5-6 minuta ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo 3-4 minute da se umak malo zgusne.
- Na tanjure rasporedimo odreske, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 50 Rating: 4.7 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:35minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
svinjska pisanica,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Svinjetina u mlijeku iz pećnice
Votes: 29
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Kukuruzni kruh s maslinama i tartufima
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Prepečenci s rajčicama i kobasicama
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Jelenja leđa u lisnatom tijestu
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Pikantni nachosi sa sirom i lukom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Fish and Chips
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Fina Malinić
Složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Juha s krumpirom i pancetom
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)