Svinjski file u umaku od gljiva – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjski file u umaku od gljiva. – svinjski kare ((odresci, kare bez kosti)), gljive ((lisičarke, vrganji…)), luk, češnjak, mesna juha, muškatni oraščić, peršin ((sjeckani)), vrhnje za kuhanje, ulje, sol, papar ((svježe mljeveni)), U ugrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.; Za to vrijeme svježe lisičke očistimo tako da očetkamo s kistom svu zemlju. Veće komade narežemo na manje komadiće. Narezane gljive stavimo u tavu preko omekšanog luka i kratko ih prepržimo zajedno s lukom. ; Gljive stavimo s jedne strane tave, a s druge strane tave stavimo odreske svinjskog karea. Odreske pečemo sa svake strane 3 minute. ; U tavu posipamo malo muškatnog oraščića te ulijemo povrtnu juhu. Meso malo posolimo i sve zajedno pirjamo dok tekućina na pola ne ispari, potom u tavu dodamo malo protisnutog češnjaka i vrhnje za kuhanje.; Sastojke zajedno izmiješamo i dodamo svježe sjeckani peršin te pričekamo da se umak zgusne. Na tanjure vadimo odreske i ukrasimo s malo svježeg zelenog peršina.; –
Svinjski file u umaku od gljiva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjski file u umaku od gljiva.
U ugrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
Za to vrijeme svježe lisičke očistimo tako da očetkamo s kistom svu zemlju. Veće komade narežemo na manje komadiće. Narezane gljive stavimo u tavu preko omekšanog luka i kratko ih prepržimo zajedno s lukom.
Gljive stavimo s jedne strane tave, a s druge strane tave stavimo odreske svinjskog karea. Odreske pečemo sa svake strane 3 minute.
U tavu posipamo malo muškatnog oraščića te ulijemo povrtnu juhu. Meso malo posolimo i sve zajedno pirjamo dok tekućina na pola ne ispari, potom u tavu dodamo malo protisnutog češnjaka i vrhnje za kuhanje.
Sastojke zajedno izmiješamo i dodamo svježe sjeckani peršin te pričekamo da se umak zgusne. Na tanjure vadimo odreske i ukrasimo s malo svježeg zelenog peršina.