- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Tagliatelle s jesenskim umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s jesenskim umakom.
Ljeto je već davno iza nas, a s njim su otišle i sve one zamamne jednostavne tjestenine. Ili možda ipak nisu? Bacite Vaše cijenjeno oko na ovaj recept i uvjerite se i sami u to kako i jesen sa sobom nosi jednostavnost koju uvijek treba znati cijeniti.
Tagliatelle s jesenskim umakom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s jesenskim umakom. - tjestenina (tagliatella), šampinjoni, kesten (pečenih i očišćenih), češnjak, majčina dušica, parmezan (naribanog), povrtna juha iz kocke ((temeljac)), škrobno brašno, peršin (sjeckanog), limun, maslinovo ulje, sol i papar, U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u loncu ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo češnjak narezan na listiće, nekoliko listića majčine dušice i čim češnjak zamiriše dodamo očišćene i na četvrtine narezane šampinjone, te sve zajedno pirjamo na laganoj vatri dok tekućina što ih šampinjoni ispuste ne ispari. ; Zatim naribamo malo limunove korice, začinimo solju i paprom, dodamo pečene i očišćene kestene, promiješamo, ulijemo toliko povrtnog temeljca da pokrije sastojke i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Pred kraj kuhanja u zdjelici izmiješamo ½ žlice škrobnog brašna sa 100 ml maslinovog ulja i dobivenom mješavinom zgusnemo umak. ; Na kraju kuhanja u umak umiješamo naribani sir parmezan i malo svježe sjeckanog peršina. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo, stavimo na tanjure, prelijemo je pripremljenim jesenskim umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g tagliatella
- šampinjoni, 300 g
- kesten, 200 g pečenih i očišćenih
- češnjak, 1 režanj
- majčina dušica, 1/2 žličice
- parmezan, 50 g naribanog
- povrtna juha iz kocke, 200 ml (temeljac)
- škrobno brašno, 1/2 žličice
- peršin, 1/2 žličice sjeckanog
- limun, 1
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u loncu ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo češnjak narezan na listiće, nekoliko listića majčine dušice i čim češnjak zamiriše dodamo očišćene i na četvrtine narezane šampinjone, te sve zajedno pirjamo na laganoj vatri dok tekućina što ih šampinjoni ispuste ne ispari.
- Zatim naribamo malo limunove korice, začinimo solju i paprom, dodamo pečene i očišćene kestene, promiješamo, ulijemo toliko povrtnog temeljca da pokrije sastojke i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Pred kraj kuhanja u zdjelici izmiješamo ½ žlice škrobnog brašna sa 100 ml maslinovog ulja i dobivenom mješavinom zgusnemo umak.
- Na kraju kuhanja u umak umiješamo naribani sir parmezan i malo svježe sjeckanog peršina.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo, stavimo na tanjure, prelijemo je pripremljenim jesenskim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |