- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tagliatelle s pršutom i bobom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s pršutom i bobom.
Kao što svi znamo jela s tjesteninom su neiscrpan izvor ukusnih, kreativnih i jednostavnih recepata, a toj tvrdnji u prilog ide i ovo jelo!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 500 g (tagliatelle)
- bob, 300 g
- pršut, 200 g
- mini rajčica, 150 g
- luk, 1 glavica
- parmezan, 6 žličica naribanog
- maslac, 60 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pršut narežemo na šire trakice, mini rajčice očistimo, operemo i prepolovimo, a luk nasjeckamo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo dvije, tri minute.
- Zatim dodamo bob i trakice pršuta, te pirjamo na laganoj vatri.
- Nakon 5 minuta dodamo prepolovljene mini rajčice, promiješamo i tavu maknemo s vatre.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s povrćem i pršutom, posipamo naribanim parmezanom, promiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |