Teleći lonac

 • 130 min
 • 4-6 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Teleći lonac
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleći lonac.

Govornici engleskog imaju poseban izraz za hranu koja podsjeća na dom i koja dobro dođe u hladnim zimskim danima – zovu je „comfort food“ – hrana „tješiteljica“. Ovo je pravi primjer takvog jela koje će Vas ugrijati u hladnim i kišnim zimskim danima. Svakako probati.

Teleći lonac - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleći lonac. - teletina ((od lopatice)), luk, korijen celera, češnjak, rajčica (sjeckana), koncentrat rajčice, peršin (sjeckanog), temeljac mesne juhe, kukuruzno brašno, lučice (kiselih), ulje, muškatni oraščić, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica, narežemo na kocke veličine 2-3 cm i začinimo solju. ; U loncu ugrijemo 2-3 žlice ulja, dodamo meso, sa svih strana ga pržimo po prilici 10-ak minuta, poklopimo lonac i sve zajedno maknemo s vatre. ; U tavu na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, naribani korijen celera, protisnemo češnjak i na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, sjeckani peršin, malo naribanog muškatnog oraščića, začinimo solju i paprom, promiješamo i na laganoj vatri pirjamo 1-2 minute. ; Potom tavu maknemo na stranu, a iznad vatre vratimo lonac s prženim mesom i na njega premjestimo pirjano povrće. ; Zatim u lonac ulijemo mesni temeljac, toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan i pol sat. ; Pred kraj u zdjelicu s kukuruznim brašnom stavimo nekoliko žlica tekućine od umaka, izmiješamo sastojke i umiješamo ih u lonac s teletinom. ; Odmah zatim u lonac dodamo kisele lučice i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo još 10-ak minuta. ; Gotovo jelo posipamo sjeckanim peršinom i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Meso očistimo od kožica i žilica, narežemo na kocke veličine 2-3 cm i začinimo solju.
 2. U loncu ugrijemo 2-3 žlice ulja, dodamo meso, sa svih strana ga pržimo po prilici 10-ak minuta, poklopimo lonac i sve zajedno maknemo s vatre.
 3. U tavu na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, naribani korijen celera, protisnemo češnjak i na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša.
 4. Zatim dodamo sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, sjeckani peršin, malo naribanog muškatnog oraščića, začinimo solju i paprom, promiješamo i na laganoj vatri pirjamo 1-2 minute.
 5. Potom tavu maknemo na stranu, a iznad vatre vratimo lonac s prženim mesom i na njega premjestimo pirjano povrće.
 6. Zatim u lonac ulijemo mesni temeljac, toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan i pol sat.
 7. Pred kraj u zdjelicu s kukuruznim brašnom stavimo nekoliko žlica tekućine od umaka, izmiješamo sastojke i umiješamo ih u lonac s teletinom.
 8. Odmah zatim u lonac dodamo kisele lučice i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo još 10-ak minuta.
 9. Gotovo jelo posipamo sjeckanim peršinom i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 23
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:130minuta

Najnovije zanimljivosti: