Terina od puretine, šunke i mortadele

 • 200 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Terina od puretine, šunke i mortadele
U našem video receptu saznajte kako pripremiti terine od puretine, šunke i mortadele.

Ohlađeni odresci zapečene terine od puretine, mortadele i šunke, a u vlastitoj hladetini, su pravo osvježenje u našim jelovnicima.

Terina od puretine, šunke i mortadele - U našem video receptu saznajte kako pripremiti terine od puretine, šunke i mortadele. - pureći file, mortadela ((narezane na tanke kriške)), kuhana šunka ((narezane na tanke kriške)), maslac, mažuran (sjeckani), parmezan (naribanog), jaje, sol i papar, Pureće odreske, kriške mortadele i kuhane šunke narežemo na komade koji odgovaraju veličini vatrostalne posude, a vatrostalnu posudu premažemo maslacem. ; Vatrostalnu posudu stavimo u veću vatrostalnu posudu, na dno stavimo sloj narezane puretine, popaprimo, posipamo naribanim parmezanom, prelijemo s malo umućenih jaja, prekrijemo slojem narezane mortadele, posipamo s malo mažurana, prekrijemo slojem narezane kuhane šunke, posipamo naribanim parmezanom, prelijemo s malo umućenih jaja, i ponovimo postupak još jednom, a završimo slojem puretine. ; Zatim začinimo paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i prekrijemo aluminijskom folijom. ; U veću vatrostalnu posudu ulijemo vode do polovice, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 150 minuta. ; Jelo izvadimo iz pećnice, maknemo foliju, žlicom istisnemo višak zraka, a kada se ohladi na sobnu temperaturu, stavimo u hladnjak preko noći. ; Gotovu terinu preokrenemo na drvenu dasku, narežemo na kriške i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Pureće odreske, kriške mortadele i kuhane šunke narežemo na komade koji odgovaraju veličini vatrostalne posude, a vatrostalnu posudu premažemo maslacem.
 2. Vatrostalnu posudu stavimo u veću vatrostalnu posudu, na dno stavimo sloj narezane puretine, popaprimo, posipamo naribanim parmezanom, prelijemo s malo umućenih jaja, prekrijemo slojem narezane mortadele, posipamo s malo mažurana, prekrijemo slojem narezane kuhane šunke, posipamo naribanim parmezanom, prelijemo s malo umućenih jaja, i ponovimo postupak još jednom, a završimo slojem puretine.
 3. Zatim začinimo paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i prekrijemo aluminijskom folijom.
 4. U veću vatrostalnu posudu ulijemo vode do polovice, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 150 minuta.
 5. Jelo izvadimo iz pećnice, maknemo foliju, žlicom istisnemo višak zraka, a kada se ohladi na sobnu temperaturu, stavimo u hladnjak preko noći.
 6. Gotovu terinu preokrenemo na drvenu dasku, narežemo na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 27
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: