Tiramisu s jabukama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tiramisu s jabukama. – jabuke, maslac, šećer, cimet (u prahu), žumanjak, jaje, šećer u prahu, aroma vanilije, vrhnje za šlag, učvrščivać za tučeno vrhnje, sir mascarpone, sok od limuna, kava (kuhane), rum, piškote, kakao (u prahu), Prije svega jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na tanke ploške. ; U tavi ugrijemo maslac, dodamo narezane jabuke, šećer, cimet u prahu, te sve zajedno na laganoj vatri i uz povremeno miješanje pirjamo dok jabuke ne omekšaju. ; U zdjelu stavimo žumanjke, dodamo jedno cijelo jaje, šećer u prahu, aromu vanilije, te sve zajedno pjenasto izmiješamo ručnim mikserom. ; U zasebnu zdjelu stavimo vrhnje za šlag, dodamo učvrščivać za šlag, te ručnim mikserom istučemo šlag. ; Gotov šlag lopaticom nježno umiješamo u zdjelu sa smjesom od jaja. Zatim u dobivenu smjesu umiješamo sir mascarpone i žličicu soka od limuna. ; U prikladnoj plitkoj zdjelici pomiješamo kuhanu crnu kavu i rum, u njih umočimo piškote i složimo ih na dno prikladne posude za tiramisu. ; Preko piškota nanesemo sloj kreme, ravnomjerno je rasporedimo i preko nje nanesemo sloj pirjanih jabuka. ; Zatim ponovo slažemo red piškota namočenih u crnu kavu, red kreme, te sve zajedno posipamo kakaom u prahu. ; Ovako pripremljen tiramisu najbolje je prije posluživanja ostaviti da odstoji u hladnjaku nekoliko sati.; – Jabuke, cimet i mascarpone najbolje ćete iskoristiti odlučite li ih upotijebiti u ovom slasnom tiramisuom s jabukama! Bacite oko na našu interpretaciju popularnog talijanskog klasika koji obožavaju sve generacije.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Tiramisu s jabukama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tiramisu s jabukama. – jabuke (400 g jabuka), maslac, šećer, cimet (u prahu), žumanjak, jaje, šećer u prahu, aroma vanilije, vrhnje za šlag, učvrščivać za tučeno vrhnje, sir mascarpone, sok od limuna, kava (kuhane), rum, piškote, kakao (u prahu), Prije svega jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na tanke ploške. ; U tavi ugrijemo maslac, dodamo narezane jabuke, šećer, cimet u prahu, te sve zajedno na laganoj vatri i uz povremeno miješanje pirjamo dok jabuke ne omekšaju. ; U zdjelu stavimo žumanjke, dodamo jedno cijelo jaje, šećer u prahu, aromu vanilije, te sve zajedno pjenasto izmiješamo ručnim mikserom. ; U zasebnu zdjelu stavimo vrhnje za šlag, dodamo učvrščivać za šlag, te ručnim mikserom istučemo šlag. ; Gotov šlag lopaticom nježno umiješamo u zdjelu sa smjesom od jaja. Zatim u dobivenu smjesu umiješamo sir mascarpone i žličicu soka od limuna. ; U prikladnoj plitkoj zdjelici pomiješamo kuhanu crnu kavu i rum, u njih umočimo piškote i složimo ih na dno prikladne posude za tiramisu. ; Preko piškota nanesemo sloj kreme, ravnomjerno je rasporedimo i preko nje nanesemo sloj pirjanih jabuka. ; Zatim ponovo slažemo red piškota namočenih u crnu kavu, red kreme, te sve zajedno posipamo kakaom u prahu. ; Ovako pripremljen tiramisu najbolje je prije posluživanja ostaviti da odstoji u hladnjaku nekoliko sati.; -</div>
Tiramisu s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tiramisu s jabukama.
Jabuke, cimet i mascarpone najbolje ćete iskoristiti odlučite li ih upotijebiti u ovom slasnom tiramisuom s jabukama! Bacite oko na našu interpretaciju popularnog talijanskog klasika koji obožavaju sve generacije.
Tiramisu s jabukama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tiramisu s jabukama. - jabuke (400 g jabuka), maslac, šećer, cimet (u prahu), žumanjak, jaje, šećer u prahu, aroma vanilije, vrhnje za šlag, učvrščivać za tučeno vrhnje, sir mascarpone, sok od limuna, kava (kuhane), rum, piškote, kakao (u prahu), Prije svega jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na tanke ploške. ; U tavi ugrijemo maslac, dodamo narezane jabuke, šećer, cimet u prahu, te sve zajedno na laganoj vatri i uz povremeno miješanje pirjamo dok jabuke ne omekšaju. ; U zdjelu stavimo žumanjke, dodamo jedno cijelo jaje, šećer u prahu, aromu vanilije, te sve zajedno pjenasto izmiješamo ručnim mikserom. ; U zasebnu zdjelu stavimo vrhnje za šlag, dodamo učvrščivać za šlag, te ručnim mikserom istučemo šlag. ; Gotov šlag lopaticom nježno umiješamo u zdjelu sa smjesom od jaja. Zatim u dobivenu smjesu umiješamo sir mascarpone i žličicu soka od limuna. ; U prikladnoj plitkoj zdjelici pomiješamo kuhanu crnu kavu i rum, u njih umočimo piškote i složimo ih na dno prikladne posude za tiramisu. ; Preko piškota nanesemo sloj kreme, ravnomjerno je rasporedimo i preko nje nanesemo sloj pirjanih jabuka. ; Zatim ponovo slažemo red piškota namočenih u crnu kavu, red kreme, te sve zajedno posipamo kakaom u prahu. ; Ovako pripremljen tiramisu najbolje je prije posluživanja ostaviti da odstoji u hladnjaku nekoliko sati.; -
Prije svega jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na tanke ploške.
U tavi ugrijemo maslac, dodamo narezane jabuke, šećer, cimet u prahu, te sve zajedno na laganoj vatri i uz povremeno miješanje pirjamo dok jabuke ne omekšaju.
U zdjelu stavimo žumanjke, dodamo jedno cijelo jaje, šećer u prahu, aromu vanilije, te sve zajedno pjenasto izmiješamo ručnim mikserom.
U zasebnu zdjelu stavimo vrhnje za šlag, dodamo učvrščivać za šlag, te ručnim mikserom istučemo šlag.
Gotov šlag lopaticom nježno umiješamo u zdjelu sa smjesom od jaja. Zatim u dobivenu smjesu umiješamo sir mascarpone i žličicu soka od limuna.
U prikladnoj plitkoj zdjelici pomiješamo kuhanu crnu kavu i rum, u njih umočimo piškote i složimo ih na dno prikladne posude za tiramisu.
Preko piškota nanesemo sloj kreme, ravnomjerno je rasporedimo i preko nje nanesemo sloj pirjanih jabuka.
Zatim ponovo slažemo red piškota namočenih u crnu kavu, red kreme, te sve zajedno posipamo kakaom u prahu.
Ovako pripremljen tiramisu najbolje je prije posluživanja ostaviti da odstoji u hladnjaku nekoliko sati.