Tjestenina s tunom i kiselim vrhnjem – – tjestenina, maslinovo ulje, nasjeckani luk, češnjak (zgnječeni), kiselo vrhnje, pasirana rajčica, tuna iz konzerve (ocijeđena), grašak, peršin (sjeckani), rajčica (polusušena), kapar (ocijeđeni), Kuhajte tjesteninu u slanoj kipućoj vodi dok ne postane al dente. Ocijedite i prelijte s pola ulja.; Zagrijte preostalo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodajte luk i kuhajte 2-3 minute ili dok ne omekša. Dodajte češnjak i kuhajte 1 minutu. ; Umiješajte kiselo vrhnje i tjesteninu, dodajte tunjevinu i grašak. Kuhajte na laganoj vatri 1-2 minute. ; Umiješajte polovicu peršina s rajčicama i kaparima, dodajte tjesteninu i začinite. Miješajte dok se samo ne zagrije. Poslužite posuto preostalim peršinom.; –
Kuhajte tjesteninu u slanoj kipućoj vodi dok ne postane al dente. Ocijedite i prelijte s pola ulja.
Zagrijte preostalo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodajte luk i kuhajte 2-3 minute ili dok ne omekša. Dodajte češnjak i kuhajte 1 minutu.
Umiješajte kiselo vrhnje i tjesteninu, dodajte tunjevinu i grašak. Kuhajte na laganoj vatri 1-2 minute.
Umiješajte polovicu peršina s rajčicama i kaparima, dodajte tjesteninu i začinite. Miješajte dok se samo ne zagrije. Poslužite posuto preostalim peršinom.