- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Tjestenina s umakom od bukovača i tartufate – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s umakom od bukovača i tartufate. – tjestenina, bukovače, maslac, mješavina mediteranskih trava, tartufata, limun, sol i papar, Sok od limuna iscijedimo, a bukovače očistimo i narežemo na trakice. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezane bukovače i pirjamo ih na laganoj vatri. ; Nakon 3-4 minute pirjanja dodamo mješavinu mediteranskih začina, ulijemo sok od limuna, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo još 10-ak minuta. ; Potom kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u tavu s bukovačama, dodamo tartufatu, sastojke dobro izmiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; – Tartufata je umak od tartufa, šampinjona, maslina, maslinovog ulja, biljnog ulja, soli i papra. A kako se je uklopila sa svojim daljim rođakinjama bukovačama te tjesteninom, pogledajte u našem kratkom filmiću!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tjestenina s umakom od bukovača i tartufate – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s umakom od bukovača i tartufate. – tjestenina, bukovače, maslac, mješavina mediteranskih trava, tartufata, limun, sol i papar, Sok od limuna iscijedimo, a bukovače očistimo i narežemo na trakice. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezane bukovače i pirjamo ih na laganoj vatri. ; Nakon 3-4 minute pirjanja dodamo mješavinu mediteranskih začina, ulijemo sok od limuna, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo još 10-ak minuta. ; Potom kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u tavu s bukovačama, dodamo tartufatu, sastojke dobro izmiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -</div>
Tjestenina s umakom od bukovača i tartufate
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s umakom od bukovača i tartufate.
Tartufata je umak od tartufa, šampinjona, maslina, maslinovog ulja, biljnog ulja, soli i papra. A kako se je uklopila sa svojim daljim rođakinjama bukovačama te tjesteninom, pogledajte u našem kratkom filmiću!
Tjestenina s umakom od bukovača i tartufate - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s umakom od bukovača i tartufate. - tjestenina, bukovače, maslac, mješavina mediteranskih trava, tartufata, limun, sol i papar, Sok od limuna iscijedimo, a bukovače očistimo i narežemo na trakice. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezane bukovače i pirjamo ih na laganoj vatri. ; Nakon 3-4 minute pirjanja dodamo mješavinu mediteranskih začina, ulijemo sok od limuna, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo još 10-ak minuta. ; Potom kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u tavu s bukovačama, dodamo tartufatu, sastojke dobro izmiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Sok od limuna iscijedimo, a bukovače očistimo i narežemo na trakice.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo narezane bukovače i pirjamo ih na laganoj vatri.
- Nakon 3-4 minute pirjanja dodamo mješavinu mediteranskih začina, ulijemo sok od limuna, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo još 10-ak minuta.
- Potom kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u tavu s bukovačama, dodamo tartufatu, sastojke dobro izmiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 52 Rating: 4.69 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:25minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
tartufata recepti, tartufata,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
File riječne ribe u hrskavoj košuljici od krumpira
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Cesarova salata od jaja, kruha i cikorije
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Krem juha od šparoga
Votes: 30
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Meksički doručak
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Omlet s kobasicama i rajčicom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Lokarde u marinadi
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Odresci svinjskog karea u pikantnoj salsi
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Biskvit s kremom i jagodama
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)