- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina u umaku od gorgonzole i graška
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu u umaku od gorgonzole i graška.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g
- maslac, 40 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- sir gorgonzola, 50 g
- parmezan, 40 g (naribani)
- grašak, 100 g (iz konzerve)
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U vrelu posoljenu vodu stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju. U vruću tavu dodamo maslac, kad se maslac rastopi dodamo vrhnje za kuhanje, malo posolimo i kuhamo na laganoj vatri.
- Gorgonzolu narežemo na male komadiće kako bi se u umaku lakše rastopili. Komadiće dodamo u tavu s vrhnjem i sve zajedno kuhamo povremeno miješajući dok se sir gorgonzola potpuno ne otopi.
- Zatim u umak dodamo ocijeđeni grašak iz konzerve i svježe sjeckani peršin. Nakon 7-8 minuta ocijedimo tjesteninu i dodamo u umak od gorgonzole i graška. Sve zajedno promiješamo i serviramo u tanjure.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |