- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Torta od kesten pirea
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od kesten pirea.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Tijesto
- oštro brašno, 250 g
- soda bikarbona, 1 žličica
- prašak za pecivo, 1 žličica
- maslac, 130 g
- šećer u prahu, 200 g
- jaja, 2 komada
- mlijeko, 180 ml
- aroma ruma, 1 žličica
- sol, 1 prstohvat
- cimet
- Nadjev
- slatko vrhnje, 250 ml (tučeno)
- kesten pire, 250 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U čistu zdjelu stavimo brašno, prašak za pecivo, malo sode bikarbone, prstohvat soli i na suho izmiješamo sastojke.
- U drugu čistu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer u prahu, malo cimeta sa šećerom, 2 cijela jaja i sastojke izradimo ručnim mikserom. Kad smo dobili jednoličnu smjesu, pola suhih sastojaka polako dodamo u zdjelu miješajući kuhačom. Ulijemo mlijeko, sastojke povežemo te dodamo preostalu polovicu smjese suhih sastojka.
- Stjenke kalupa namažemo maslacem i posipamo s malo krušnih mrvica. Na dno kalupa stavimo papir za pečenje. U pripremljeni kalup istresemo pripremljenu smjesu i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 40 minuta. Podlogu za torte izvadimo iz pećnice i pričekamo da se ohladi.
- Ohlađenu tortu premažemo s rumom, stavimo šlag i protisnemo kesten pire.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |