- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tortellini u umaku od slanine i poriluka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortelline u umaku od slanine i poriluka. – tortelini (punjenih blitvom ), maslac, poriluk, slanina (pečene), bijelo vino (suhog), parmezan (naribanog), dimljeni sir, vrhnje za kuhanje, sol, Poriluk očistimo, operemo i narežemo na trakice, slaninu na prutiće, a dimljeni sir naribamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezani poriluk i slaninu, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i pirjamo još 3 minute da vino napola ispari. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i stalno miješajući postupno dodajemo polovicu naribanog parmezana i dimljenog sira. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo svježe torteline i kuhamo ih po uputama na pakiranju, po prilici 2-3 minute. ; Kuhane torteline ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih pripremljenim umakom, posipamo preostalim naribanim parmezanom i dimljenim sirom i poslužimo.
; – Tortellini su punjena tjestenina u obliku prstena, a izgledom i oblikom podsjećaju na ljudski pupak pa ih neki Talijani tako i nazivaju „umbellico“. No od te informacije se nećete najesti, ali ukoliko pripremite ovo ukusno jelo zasigurno ćete biti siti i sretni.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tortellini u umaku od slanine i poriluka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortelline u umaku od slanine i poriluka. – tortelini (punjenih blitvom ), maslac, poriluk, slanina (pečene), bijelo vino (suhog), parmezan (naribanog), dimljeni sir, vrhnje za kuhanje, sol, Poriluk očistimo, operemo i narežemo na trakice, slaninu na prutiće, a dimljeni sir naribamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezani poriluk i slaninu, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i pirjamo još 3 minute da vino napola ispari. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i stalno miješajući postupno dodajemo polovicu naribanog parmezana i dimljenog sira. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo svježe torteline i kuhamo ih po uputama na pakiranju, po prilici 2-3 minute. ; Kuhane torteline ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih pripremljenim umakom, posipamo preostalim naribanim parmezanom i dimljenim sirom i poslužimo.
; -</div>
Tortellini u umaku od slanine i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortelline u umaku od slanine i poriluka.
Tortellini su punjena tjestenina u obliku prstena, a izgledom i oblikom podsjećaju na ljudski pupak pa ih neki Talijani tako i nazivaju „umbellico“. No od te informacije se nećete najesti, ali ukoliko pripremite ovo ukusno jelo zasigurno ćete biti siti i sretni.
Tortellini u umaku od slanine i poriluka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortelline u umaku od slanine i poriluka. - tortelini (punjenih blitvom ), maslac, poriluk, slanina (pečene), bijelo vino (suhog), parmezan (naribanog), dimljeni sir, vrhnje za kuhanje, sol, Poriluk očistimo, operemo i narežemo na trakice, slaninu na prutiće, a dimljeni sir naribamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezani poriluk i slaninu, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i pirjamo još 3 minute da vino napola ispari. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i stalno miješajući postupno dodajemo polovicu naribanog parmezana i dimljenog sira. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo svježe torteline i kuhamo ih po uputama na pakiranju, po prilici 2-3 minute. ; Kuhane torteline ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih pripremljenim umakom, posipamo preostalim naribanim parmezanom i dimljenim sirom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Poriluk očistimo, operemo i narežemo na trakice, slaninu na prutiće, a dimljeni sir naribamo.
- U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo narezani poriluk i slaninu, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i pirjamo još 3 minute da vino napola ispari.
- Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i stalno miješajući postupno dodajemo polovicu naribanog parmezana i dimljenog sira.
- Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo svježe torteline i kuhamo ih po uputama na pakiranju, po prilici 2-3 minute.
- Kuhane torteline ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih pripremljenim umakom, posipamo preostalim naribanim parmezanom i dimljenim sirom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 54 Rating: 4.67 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:20minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
tortelini u umaku,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Omlet s kobasicama i rajčicom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Lokarde u marinadi
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Odresci svinjskog karea u pikantnoj salsi
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Biskvit s kremom i jagodama
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Meksički doručak
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Morski ražnjići s grila s rižom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Juha od krumpira s kukuruzom i sirom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
55 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)