- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tradicionalni uskršnji doručak – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tradicionalni uskršnji doručak. – pecivo, mlijeko, slanina, kuhana šunka, jaje, majčina dušica, mladi luk, maslac, sol, papar (svježe mljeveni), Peciva narežemo na kockice, premijestimo ih u čistu zdjelu, posolimo, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moče. Za to vrijeme šunku i slaninu narežemo na kockice. ; Zatim slaninu stavimo na nauljenu tavu, dodamo na kolutiće narezan bijeli dio mladog luka, kratko popržimo sastojke i po potrebi ulijemo malo ulja. ; Sada u tavu dodamo i šunku. Sve zajedno pržimo poprilici 1-2 minute, začinimo s malo majčine dušice, svježe mljevenim paprom i posolimo. ; Zatim ugasimo vatru, dodamo maslac i ostavimo da se rastopi. Kada pecivo omekša, u čistu zdjelu umutimo 4 jaja.
; Zatim jaja prelijemo preko peciva i dodamo šunku i pancetu koju smo prethodno pržili. ; Sada u smjesu dodamo i narezani zeleni dio mladog luka i sastojke nježno izmiješamo rukom. ; Zatim smjesu rasporedimo u maslacem namašćenu i brašnom posipanu vatrostalnu posudu. ; Ovako pripremljene sastojke stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva. ; Nakon 40 minuta, naš uskršnji doručak je gotov i možemo ga poslužiti.; –
Tradicionalni uskršnji doručak
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tradicionalni uskršnji doručak.
Upute po koracima:
- Peciva narežemo na kockice, premijestimo ih u čistu zdjelu, posolimo, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moče. Za to vrijeme šunku i slaninu narežemo na kockice.
- Zatim slaninu stavimo na nauljenu tavu, dodamo na kolutiće narezan bijeli dio mladog luka, kratko popržimo sastojke i po potrebi ulijemo malo ulja.
- Sada u tavu dodamo i šunku. Sve zajedno pržimo poprilici 1-2 minute, začinimo s malo majčine dušice, svježe mljevenim paprom i posolimo.
- Zatim ugasimo vatru, dodamo maslac i ostavimo da se rastopi. Kada pecivo omekša, u čistu zdjelu umutimo 4 jaja.
- Zatim jaja prelijemo preko peciva i dodamo šunku i pancetu koju smo prethodno pržili.
- Sada u smjesu dodamo i narezani zeleni dio mladog luka i sastojke nježno izmiješamo rukom.
- Zatim smjesu rasporedimo u maslacem namašćenu i brašnom posipanu vatrostalnu posudu.
- Ovako pripremljene sastojke stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
- Nakon 40 minuta, naš uskršnji doručak je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 112
Rating: 4.02
You: 2
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
uskrsni doručak,
Jela koja su danas popularna:
Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Fina Malinić
Brudet od ugora na ribarski način
Votes: 28
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Palenta s bijelim grahom i keljom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Toplo hladna salata s tvrdo kuhanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pilav riža na indijski način
Votes: 92
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Zapečene punjene paprike s mljevenim mesom
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Janjetina na lešo s umakom od rajčice
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Svinjski medaljoni s kremastim umakom s tartufima
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Maksakaste - jetrica na estonski način
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Lionska salata s poširanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.75
You: 3
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)